וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק ראש לוקוס עם פול ירוק

אם במקרה נותר לכם ראש של דג לוקוס מיותר, אל תזרקו אותו. השף רפי כהן ממסעדת "רפאל" מכין ממנו מרק בלתי נשכח, עם עגבניות, תפו"א וכוסברה.

מתכון מאת: רפי כהן, מערכת וואלה

מנות פסח. אפיק גבאי
מנות פסח

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • שלב א':
  • 1 ראש לוקוס נקי מזימים
  • 2 ליטר מים
  • 1 גזר קלוף ופרוס
  • 1 כרישה פרוסה
  • 3 שיני שום
  • 1 פלפל חריף
  • 1 בצל לבן חתוך לרבעים
  • 1 שומר פרוס
  • 4-5 עגבניות בשלות, קלופות וחתוכות לרבעים
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל לבן גרוס
  • שלב ב':
  • 2 כוסות פול ירוק קלוף
  • 3 תפוחי אדמה מבושלים במי מלח, קלופים ופרוסים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • שמן זית להגשה
  • 1 כוס כוסברה קצוצה
  • מיץ לימון ושמן זית להגשה

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים את כל חומרי שלב א' לסיר, ומביאים לרתיחה עדינה. מדי פעם מסירים בעזרת כף את הקצף, ומבשלים כשעה. מכבים את האש ומניחים כשעה נוספת בצד.
  • 2. מוציאים את ראש הלוקוס למסננת, ושולפים בעזרת כפות הידיים את בשר הראש, ללא העור והעצמות. מניחים בצד.
  • 3. מסננים את נוזלי המרק דרך מסננת, ומחזירים לסיר עמוק וחדש.
  • 4. מוסיפים את כל חומרי שלב ב', למעט הכוסברה, השמן ומיץ הלימון. מוסיפים את בשר הלוקוס, מתבלים במלח ופלפל לבן, ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים כ-20 דקות.
  • 5. מוסיפים את הכוסברה, שמן הזית ומיץ הלימון, ומגישים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully