מתכונים חמים

נזיד דגים

הכיף בנזיד הוא שניתן להשתמש בכל השאריות שיש בבית. אורלי פלאי-ברונשטיין מלמדת כיצד להכין נזיד דגים ריחני עם ירקות שורש שמוכן תוך פחות משעה.

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

נזיד דגים של אורלי פלאי (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • לציר:
  • הראש והאדרות של הדגים שקניתם ועוד קצת שלמוכר לא יהיה אכפת לתת לכם.
  • 2 גבעולי כרישה או 2 בצלים קצוצים
  • 2 גזרים קצוצים
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • 1 שומר קצוץ
  • 1 שורש פטרוזיליה קצוץ
  • עלי דפנה
  • צרור תימין קטן
  • צרור קטן עלי פטרוזיליה
  • 1 ליטר מים
  • לנזיד:
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1/2 פלפל צ'ילי קצוץ (לא חובה)
  • 3 עגבניות קצוצות (או חצי קופסה קטנה, 200 גרם, שימורי עגבניות קצוצות)
  • 2 כפיות פלפל צ'ומה
  • 1 דג טרי (לברק, באס, בורי) גדול יחסית (800 גרם-1 ק"ג) מפולט
  • 300 גרם פילה סלמון טרי
  • 3 כפות עראק או אוזו (או דומיהם)
  • להגשה:
  • כוסברה או בזיליקום – לשיקולכם
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים ציר דגים: מביאים לרתיחה את כל החומרים בסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים חצי שעה למיצוי הטעמים. מצננים.
  • 2. מחממים סיר רחב עם שמן זית ומאדים בו פלפלים ושום, מוסיפים עגבניות. כשהכל מתרכך מעט מוסיפים ציר מסונן. מביאים לרתיחה, מתבלים בפלפל צ'ומה, מלח ופלפל.
  • 3. מוסיפים את הדגים ומבשלים 4 דקות עד שהם נעשים אטומים בגוון שלהם.
  • 4. מוסיפים עראק וממבשלים עוד דקה - שתיים.
  • 5.מגישים עם כוסברה או בזיליקום. אני אוהבת להוסיף גם גזר וכרישה שנשארו מהציר או ירקות נוספים להעשרת המרק, במיוחד כאלה שלא זקוקים לבישול ארוך כמו אפונה, תרד או ברוקולי. ליד המרק הכנתי טוסטים שעליהם מרחנו מיונז מתובל בפלפל צ'ומה – טעים ביותר, וגם מחווה ל"רוי", ממרח הפלפלים שמגישים עם טוסטים לצד הבויאבז המסורתי.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully