- 1. מכינים את המרק: שמים בסיר רחב את שמן הזית, השום והפלפל החריף ומטגנים על אש בינונית כ-3 דקות.
-
- 2. מוסיפים את הדגים הקטנים ומבשלים יחד כ- 5 דקות. שוברים אותם בעזרת כף עץ, מוסיפים את היין ומאדים כדקה. מוסיפים את העגבניות, ממליחים ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים כ- 10 דקות ומועכים את העגבניות בעזרת כף עץ.
-
- 3. מוסיפים את הפטרוזיליה ו-3/4 כוס מים לסיר המרק וממשיכים לבשל על אש נמוכה כ- 20 דקות נוספות. מסירים מהאש ומסננים דרך מסננת דקה לקבלת מרק נקי וארומטי, מתקנים תיבול לפי הצורך.
-
- 4. במקביל מכינים את הבצל והפתיתים: במחבת רחבה וכבדה על להבה בינונית, מטגנים את הבצל בשמן הזית עם מעט מלח ופלפל כ- 30 דקות או עד השחמה עמוקה. משאירים בצד עד השימוש.
-
- 5. מטגנים את הפתיתים במעט שמן זית, עד לקבלת גוון זהוב. ממליחים היטב ומוסיפים מים רותחים לכדי כיסוי. מבשלים מכוסה כ- 12 דקות, על להבה נמוכה מאוד. משאירים סגור 5 דקות נוספות, מערבבים ומאווררים מעט את הפתיתים.
-
- 6. הגשה: מביאים את המרק לרתיחה עדינה במחבת רחבה, מוסיפים את פילה דג הים ומבשלים כ- 2 דקות מכל צד עד שבשר הדג מלבין והדג מרגיש רך בנעיצת מזלג.
-
- 7. יוצקים פתיתים לצלחת הגשה גדולה ומעט עמוקה, מפזרים מעל את הבצל המטוגן, שוברים את הדג לנתחים גסים ומסדרים סביב, יוצקים מעל לכל מרק חם, מטפטים מעט שמן זית ומעטרים בעלי רשאד רעננים.