פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מוגרביה: מפתול עם עוף ריחני

      זה לא קוסקוס וגם לא ממש פתיתים, אבל זה מאוד טעים. המפתול, מנה מנחמת מהמטבח הערבי שאתם חייבים להכיר. השף אליאס איוב מכין לנו סיר גדוש בגרגרים חמימים יחד עם עוף ריחני מבושם בקינמון ואגוז מוסקט -לא נשארו לנו הרבה ברירות חוץ מלצלול לתוכו

      5 מדרגים / 1.75 כוכבים

      מפתול עוף, של אליאס איוב (דרור עינב)
      מפתול עוף, של אליאס איוב (דרור עינב)

      מצרכים

      • 1 ק"ג מפתול (או פתיתי קוסקוס עגולים)
      • 1/2 ק"ג בצלים לבנים
      • 4 כרעיים של עוף מחולקים לשוק וירך
      • 2 כוסות גרגרי חומוס מושרים לילה בקערה עם מים
      • 1 כפית קינמון
      • 1 כפית בהארט
      • 3 עלי דפנה
      • 1 כפית פלפל שחור
      • מלח לפי הצורך
      • קורט אגוז מוסקט להגשה

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים בסיר שמן ומטגנים את חלקי העוף על אש גבוהה. מוסיפים בצל אחד שלם, את עלי הדפנה, הפלפל השחור, מלח וליטר מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-25 דקות. מסירים מהאש ומוציאים את העוף.
      • 2. פורסים את 3 הבצלים שנשארו ומטגנים בסיר נוסף עם מעט שמן עד להזהבה. מוסיפים את גרגרי החומוס, העוף ומעט מנוזלי הבישול שבסיר הראשון, רק עד לכיסוי של העוף ולא מעבר. משאירם בצד 2 כוסות נוזלים לבישול המפתול. מוסיפים קינמון, בהארט ומבשלים מכוסה למחצה עד שהעוף וגרגרי החומוס מתרככים והרוטב מצטצמם.
      • 3. בסיר עם כף שמן מטגנים מעט את המפתול, מוסיפים מלח ואת שתי כוסות מי בישול העוף שנשארו בצד ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות.
      • 4. להגשה: ממלאים קערה עמוקה במפתול, מעליו מניחים את העוף עם גרגרי החומוס ונוזלי הבישול. מגררים מעל מעט אגוז מוסקט.

      עוד מתכוני עוף

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -