- 1. מחממים בסיר שמן ומטגנים את חלקי העוף על אש גבוהה. מוסיפים בצל אחד שלם, את עלי הדפנה, הפלפל השחור, מלח וליטר מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-25 דקות. מסירים מהאש ומוציאים את העוף.
-
- 2. פורסים את 3 הבצלים שנשארו ומטגנים בסיר נוסף עם מעט שמן עד להזהבה. מוסיפים את גרגרי החומוס, העוף ומעט מנוזלי הבישול שבסיר הראשון, רק עד לכיסוי של העוף ולא מעבר. משאירם בצד 2 כוסות נוזלים לבישול המפתול. מוסיפים קינמון, בהארט ומבשלים מכוסה למחצה עד שהעוף וגרגרי החומוס מתרככים והרוטב מצטצמם.
-
- 3. בסיר עם כף שמן מטגנים מעט את המפתול, מוסיפים מלח ואת שתי כוסות מי בישול העוף שנשארו בצד ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות.
-
- 4. להגשה: ממלאים קערה עמוקה במפתול, מעליו מניחים את העוף עם גרגרי החומוס ונוזלי הבישול. מגררים מעל מעט אגוז מוסקט.