קדירת עוף עם חצילים וסילאן
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4 מנות
- 8 שוקי עוף
- 8 כפות שמן קנולה
- 1/2 כוס מים קרים
- 5 שיני שום
- צרור טימין
- 20 עגבניות שרי (רצוי בצבעים שונים)
- 3 כפות סילאן
- 20 פרוסות חציל צלויות עם מעט שמן במחבת פסים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- 1. בסיר רחב ועמוק יוצקים שמן קנולה ומשחימים את את שוקי העוף כ-5 דקות מכל צד, מתבלים במלח ופלפל ומוציאים לצלחת.
- 2. משאירים את השומן והמשקעים של העוף שבסיר ויוצקים אליהם את המים. בעזרת כף עץ מקרצפים את תחתית הסיר לערבוב כל טעמי העוף במים.
- 3. מוסיפים את השום, הטימין והסילאן ומערבבים.
- 4. מחזירים את העוף לסיר ומסדרים את החצילים ועגבניות השרי, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי .
- 5. מגישים בליווי אורז לבן וסלט ירוק טרי.