קדירת עוף עם חצילים וסילאן

מתכון מאת: אבי ביטון בשיתוף שמן עץ הזית, מערכת וואלה!
(צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • 4 מנות
  • 8 שוקי עוף
  • 8 כפות שמן קנולה
  • 1/2 כוס מים קרים
  • 5 שיני שום
  • צרור טימין
  • 20 עגבניות שרי (רצוי בצבעים שונים)
  • 3 כפות סילאן
  • 20 פרוסות חציל צלויות עם מעט שמן במחבת פסים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1. בסיר רחב ועמוק יוצקים שמן קנולה ומשחימים את את שוקי העוף כ-5 דקות מכל צד, מתבלים במלח ופלפל ומוציאים לצלחת.
  • 2. משאירים את השומן והמשקעים של העוף שבסיר ויוצקים אליהם את המים. בעזרת כף עץ מקרצפים את תחתית הסיר לערבוב כל טעמי העוף במים.
  • 3. מוסיפים את השום, הטימין והסילאן ומערבבים.
  • 4. מחזירים את העוף לסיר ומסדרים את החצילים ועגבניות השרי, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי .
  • 5. מגישים בליווי אורז לבן וסלט ירוק טרי.
  • עוף בערמונים ופירות יבשים

  • תבשיל עוף ביין אדום עם ירקות שורש וסילאן

  • קדרת עוף עם כרוב ויין לבן

  • סופריטו עוף עם תרד

  • תבשיל שוקי עוף בדלעת

  • טבית עם פטריות מיובשות

  • ציר עוף קלאסי

  • פאייה חגיגית עם עוף

  • קציצות עוף בשומר וארטישוק ירושלמי

  • סופריטו עוף

  • סיר של כל הלילה

  • קציצות הודו ברוטב עגבניות שרי ונענע

  • עוף שלם ברוטב בתוספת דלעות אפויות

  • מוגרביה: מפתול עם עוף ריחני

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully