- 1. מחממים סיר רחב מעל להבה גבוהה עם מעט שמן צמחי. מניחים את העוף בזהירות בסיר, ומשחימים היטב, בערך 4 דקות מכל צד.
-
- 2. מוציאים ומניחים בצד. מוסיפים לסיר את כל הירקות (בצל, גזר, סלרי, שום). מוסיפים מעט מלח ופלפל, ומבשלים מעל חום בינוני גבוה, תוך כדי ערבוב, בערך 6 דקות או עד שהירקות מתחילים להיות שקופים.
-
- 3. מוסיפים בערך כוס מהיין האדום ואת הסילאן ועלי הדפנה. בעזרת כף עץ מערבבים היטב ומגרדים את תחתית הסיר. מחזירים לסיר את העוף הצרוב, את שאר היין ומים כמעט עד כדי כיסוי העוף צריך לבצבץ מעל.
-
- 4. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומעבירים להמשך בישול בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך שעה וחצי, עד שהבשר מתפרק מהעצם. אם אין מכסה שמתאים לשימוש בתנור, מכסים את הסיר בנייר אפייה ומעליו אוטמים עם רדיד אלומיניום.
-
- 5. מסירים בזהירות את הכיסוי ואופים את העוף עוד 10-15 דקות, עד שהשחים מעט. מוציאים בזהירות מהתנור. טועמים ומתקנים תיבול על ידי הוספת מלח ופלפל.
-
- מגישים יחד עם אורז או תפוחי אדמה אפויים.
-
- שלב בונוס: לילה לפני הבישול, שמים את העוף בקופסה ויוצקים עליו את היין. משרים למשך הלילה. לפני הכנת המתכון מייבשים היטב את העוף עם מגבת נייר ומשתמשים ביין שבו הושרה העוף לבישול.
-
- המלצת יין לצד המנה: Private Collection קברנה סוביניון 2014 - מתאפיין בגוון ארגמני עמוק וניחוחות של דומדמניות, שזיפים ומוקה. היין בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת.