- 1. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה בקערת ערבוב.
- "מעסים" היטב את העוף עם המרינדה, ומניחים בצד למשך שעתיים לפחות (אפשר להכין מראש ולשמור בקירור).
-
- 2. מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים את העוף על רשת, ואופים כחצי שעה עד קבלת גוון זהוב (כדאי להניח תבנית מתחת, כך ששאריות המרינדה לא יכתימו את תחתית התנור).
-
- 3. הכנת השפצלה: מערבבים יחד את כל מרכיבי השפצלה, עם חצי מכמות המים. לאחר איחוד המסה, ממשיכים בערבוב ומטפטפים את יתרת המים בעדינות ובהדרגה עד לאיחוד המסה וקבלת בלילה אחידה ומעט נוזלית.
-
- 4. מרתיחים בסיר גדול מים עם מלח. כאשר המים מגיעים לרתיחה - מחזיקים את מכשיר השפצלה/המגררת/מסננת עם חורים עבים מעל המים. בעזרת מצגת, אוספים את בלילת הבצק ומניחים על המכשיר. מעבירים את הבלילה דרך החורים. הרעיון הוא ליצור "טיפות בצק".
-
- 5. השפצלה מוכן כאשר הבצקניות צפות. מוצאים בעזרת כף מחוררת לצלחת נקיה, ומניחים בצד. מזלפים מעט שמן כדי שלא ידבקו אחת לשניה.
-
- 6. מחממים מעט שמן במחבת רחבה, ומקפיצים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את הכרובים, עלי המרווה ובצקניות השפצלה. מקפיצים עד לקבלת צבע זהוב לשפצלה ומעט השחמה של הכרובים (תהליך של כ-5 דקות). מוסיפים את היין הלבן, ומערבבים בעדינות עד שהיין מצטמצם מעט. מוסיפים את ציר העוף (או מים) ומעט פטרוזיליה. אין צורך לבשל יותר מדי כדי לשמור על הפריכות של הכרובים.
-
- 7. מסדרים על צלחת הגשה גדולה את התבשיל ומעליו מניחים את העוף הצלוי.