מתכונים חמים

תבשיל כרובים ושפצלה עם עופיון צלוי

מתכון מאת: עומר אבישר, מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

מתכונים עם כרובים וכרוביות

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 סועדים:
  • עופיון/עוף שלם בלי עצמות - 600-800 גרם
  • 10 יחידות כרוב ניצנים
  • 1 יחידה כרוב סבוי חתוך גס
  • פרחי כרובית מכרובית אחת
  • 1 בצל לבן חתוך לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ
  • 2 עלי מרווה
  • כוס ציר עוף (או מים)
  • 1/2 כוס יין לבן
  • למרינדה:
  • 2 כפות חרדל
  • 2 כפות דבש
  • חופן עלי טימין טריים
  • 1 לימון פרוס
  • 5 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • לשפצלה:
  • 3/4 כוס (100 גרם) קמח לבן
  • קורט מלח
  • קורט פלפל לבן
  • 1 ביצה
  • 1/5 כוס (50 מ"ל) מים
  • כלים: כלי לשפצלה/ מגררת שטוחה/מסננת פסטה מאלומיניום
  • להגשה:
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה בקערת ערבוב.
  • "מעסים" היטב את העוף עם המרינדה, ומניחים בצד למשך שעתיים לפחות (אפשר להכין מראש ולשמור בקירור).
  • 2. מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים את העוף על רשת, ואופים כחצי שעה עד קבלת גוון זהוב (כדאי להניח תבנית מתחת, כך ששאריות המרינדה לא יכתימו את תחתית התנור).
  • 3. הכנת השפצלה: מערבבים יחד את כל מרכיבי השפצלה, עם חצי מכמות המים. לאחר איחוד המסה, ממשיכים בערבוב ומטפטפים את יתרת המים בעדינות ובהדרגה עד לאיחוד המסה וקבלת בלילה אחידה ומעט נוזלית.
  • 4. מרתיחים בסיר גדול מים עם מלח. כאשר המים מגיעים לרתיחה - מחזיקים את מכשיר השפצלה/המגררת/מסננת עם חורים עבים מעל המים. בעזרת מצגת, אוספים את בלילת הבצק ומניחים על המכשיר. מעבירים את הבלילה דרך החורים. הרעיון הוא ליצור "טיפות בצק".
  • 5. השפצלה מוכן כאשר הבצקניות צפות. מוצאים בעזרת כף מחוררת לצלחת נקיה, ומניחים בצד. מזלפים מעט שמן כדי שלא ידבקו אחת לשניה.
  • 6. מחממים מעט שמן במחבת רחבה, ומקפיצים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את הכרובים, עלי המרווה ובצקניות השפצלה. מקפיצים עד לקבלת צבע זהוב לשפצלה ומעט השחמה של הכרובים (תהליך של כ-5 דקות). מוסיפים את היין הלבן, ומערבבים בעדינות עד שהיין מצטמצם מעט. מוסיפים את ציר העוף (או מים) ומעט פטרוזיליה. אין צורך לבשל יותר מדי כדי לשמור על הפריכות של הכרובים.
  • 7. מסדרים על צלחת הגשה גדולה את התבשיל ומעליו מניחים את העוף הצלוי.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully