כרוב על הגריל ממולא בטרטר טלה
עלי כרוב ערבי מוחמץ צלוי על הגריל ממולא בטרטר טלה עם פיסטוק
מצרכים
- ל-4 יחידות:
- 1 כרוב ערבי
- 70 גרם בשר טלה או בקר לטרטר (עדיף סינטה). חשוב שיהיה מאוד טרי
- חופן פיסטוק קלוי קצוץ גס
- שמן זית
- מלח ופלפל שחור גרוס
- מיץ מחצי עגבניה
- 1 בצל שאלוט קצוץ
- 1/2 צ'ילי ירוק קצוץ דק
- חופן עלי נענע קצוצים
- לתחמיץ החם:
- 5 כפות (100 גרם) סוכר
- 1/2 1 כוס (400 מ"ל) מים
- 1/2 כוס (120 מ"ל) חומץ בן יין לבן
- כפית מלח
- חופן זרעי כוסברה
- 1/2 צ'ילי פרוס לטבעות
- להגשה:
- שמן זית
- 2 כפות לבנה
- כפית רכז רימונים (לא חובה)
אופן ההכנה
- 1. שוטפים את הכרוב, ומפרידים לעלים.
- 2. מערבבים את כל מרכיבי התחמיץ בסיר, ומחממים עד לרתיחה. שופכים על עלי הכרוב, ומקררים.
- 3. מסננים את הנוזלים מעלי הכרוב. פותחים את עלי הכרוב המוחמצים, וצולים על הגריל או על מחבת פסים עד לקבלת פסי חריכה. מניחים בצד.
- 4. הכנת הטרטר: חותכים את בשר הטלה לקוביות של חצי ס"מ על חצי ס"מ.
- 5. קוצצים עלה כרוב אחד (מוחמץ) לקוביות קטנות. מערבבים את הכרוב הקצוץ עם הבשר החתוך. מתבלים במלח, זמן זית, עגבניה, שאלוטס, צ'ילי, נענע, מלח, פלפל ופיסטוקים.
- 6. פותחים עלה כרוב, ומסדרים על קצהו את הטרטר. מגלגלים כמו סיגר. חוזרים על הפעולה עם שאר העלים.
- 7. מסדרים את עלי הכרוב הממולאים על צלחת, מזלפים מעט שמן זית ורכז רימונים ומגישים עם לבנה בצד.