פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      כרוב על הגריל ממולא בטרטר טלה

      עלי כרוב ערבי מוחמץ צלוי על הגריל ממולא בטרטר טלה עם פיסטוק

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מתכונים עם כרובים וכרוביות (נמרוד סונדרס)
      מתכונים עם כרובים וכרוביות (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-4 יחידות:
      • 1 כרוב ערבי
      • 70 גרם בשר טלה או בקר לטרטר (עדיף סינטה). חשוב שיהיה מאוד טרי
      • חופן פיסטוק קלוי קצוץ גס
      • שמן זית
      • מלח ופלפל שחור גרוס
      • מיץ מחצי עגבניה
      • 1 בצל שאלוט קצוץ
      • 1/2 צ'ילי ירוק קצוץ דק
      • חופן עלי נענע קצוצים
      • לתחמיץ החם:
      • 5 כפות (100 גרם) סוכר
      • 1/2 1 כוס (400 מ"ל) מים
      • 1/2 כוס (120 מ"ל) חומץ בן יין לבן
      • כפית מלח
      • חופן זרעי כוסברה
      • 1/2 צ'ילי פרוס לטבעות
      • להגשה:
      • שמן זית
      • 2 כפות לבנה
      • כפית רכז רימונים (לא חובה)

      אופן ההכנה

      • 1. שוטפים את הכרוב, ומפרידים לעלים.
      • 2. מערבבים את כל מרכיבי התחמיץ בסיר, ומחממים עד לרתיחה. שופכים על עלי הכרוב, ומקררים.
      • 3. מסננים את הנוזלים מעלי הכרוב. פותחים את עלי הכרוב המוחמצים, וצולים על הגריל או על מחבת פסים עד לקבלת פסי חריכה. מניחים בצד.
      • 4. הכנת הטרטר: חותכים את בשר הטלה לקוביות של חצי ס"מ על חצי ס"מ.
      • 5. קוצצים עלה כרוב אחד (מוחמץ) לקוביות קטנות. מערבבים את הכרוב הקצוץ עם הבשר החתוך. מתבלים במלח, זמן זית, עגבניה, שאלוטס, צ'ילי, נענע, מלח, פלפל ופיסטוקים.
      • 6. פותחים עלה כרוב, ומסדרים על קצהו את הטרטר. מגלגלים כמו סיגר. חוזרים על הפעולה עם שאר העלים.
      • 7. מסדרים את עלי הכרוב הממולאים על צלחת, מזלפים מעט שמן זית ורכז רימונים ומגישים עם לבנה בצד.

      עוד מתכוני בקר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -