מתכונים חמים

כרוב על הגריל ממולא בטרטר טלה

עלי כרוב ערבי מוחמץ צלוי על הגריל ממולא בטרטר טלה עם פיסטוק

מתכון מאת: עומר אבישר, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מתכונים עם כרובים וכרוביות

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 יחידות:
  • 1 כרוב ערבי
  • 70 גרם בשר טלה או בקר לטרטר (עדיף סינטה). חשוב שיהיה מאוד טרי
  • חופן פיסטוק קלוי קצוץ גס
  • שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • מיץ מחצי עגבניה
  • 1 בצל שאלוט קצוץ
  • 1/2 צ'ילי ירוק קצוץ דק
  • חופן עלי נענע קצוצים
  • לתחמיץ החם:
  • 5 כפות (100 גרם) סוכר
  • 1/2 1 כוס (400 מ"ל) מים
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חומץ בן יין לבן
  • כפית מלח
  • חופן זרעי כוסברה
  • 1/2 צ'ילי פרוס לטבעות
  • להגשה:
  • שמן זית
  • 2 כפות לבנה
  • כפית רכז רימונים (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים את הכרוב, ומפרידים לעלים.
  • 2. מערבבים את כל מרכיבי התחמיץ בסיר, ומחממים עד לרתיחה. שופכים על עלי הכרוב, ומקררים.
  • 3. מסננים את הנוזלים מעלי הכרוב. פותחים את עלי הכרוב המוחמצים, וצולים על הגריל או על מחבת פסים עד לקבלת פסי חריכה. מניחים בצד.
  • 4. הכנת הטרטר: חותכים את בשר הטלה לקוביות של חצי ס"מ על חצי ס"מ.
  • 5. קוצצים עלה כרוב אחד (מוחמץ) לקוביות קטנות. מערבבים את הכרוב הקצוץ עם הבשר החתוך. מתבלים במלח, זמן זית, עגבניה, שאלוטס, צ'ילי, נענע, מלח, פלפל ופיסטוקים.
  • 6. פותחים עלה כרוב, ומסדרים על קצהו את הטרטר. מגלגלים כמו סיגר. חוזרים על הפעולה עם שאר העלים.
  • 7. מסדרים את עלי הכרוב הממולאים על צלחת, מזלפים מעט שמן זית ורכז רימונים ומגישים עם לבנה בצד.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully