- 1. הכנת הסלסה: צולים את הבייקון (או הצ'וריסו) במחבת עם מעט שמן עד לקבלת מרקם קריספי. מעבירים את תכולת המחבת עם השמן לקערה ערבוב, ומוסיפים לתוכה: פטרוזיליה קצוצה, גרידת לימון, מיץ לימון, שום כתוש ושמן זית. מערבבים עד לקבלת מרקם של רוטב סלסה.
-
- 2. הכנת הויניגרט: מערבבים את כל החומרים פרט לשמנים. לאחר איחוד החומרים, מזלפים את השמנים פנימה תוך כדי ערבול עד לאיחוד.
-
- 3. הכנת הכרובים: שוטפים את הכרובים היטב, ומייבשים אותם. חותכים את כל הכרובים בצורה גסה (למעט עלי הקייל אותם משאירים שלמים. ניתן להשאיר את העלים הירוקים של הכרובית).
-
- 4. מחממים תנור ל-180 מעלות, ובינתיים מסדרים את הכרובים (פרט לעלי הקייל) בתבנית. מזלפים שמן זית, מלח ופלפל שחור. מערבבים, ומכסים את התבנית בנייר כסף.
-
- 5. מכניסים לתנור למשך חצי שעה או עד שהכרובים מתרככים. מסירים את נייר הכסף, מוסיפים את עלי הקייל (לאחר שמזלפים גם עליהם שמן זית, מלח ופלפל שחור). מכניסים לעוד עשרים דקות, עד לקבלת מעטה שחום על הכרובים ועלי הקייל הופכים לפריכים.
-
- 6. מסדרים את הכרובים על בוצר או כלי הגשה גדול ורחב. מזלפים את ויניגרט החרדל ומפזרים את הסלסה מעל הכרובים וברחבי הבוצ'ר.