השף אסף גבאי ממסעדת שיינע מלמד איך להכין פולנטה פריכה עם קרם קשיו ורוטב פטריות. קוביות הפולנטה השמנמנות עוברות צריבה על מחבת עם מעט חמאה, מקבלות מעטה פריך וזהוב, ויחד עם קרם הקשיו העשיר (שנפלא, אגב, גם עם פסטה) ורוטב פטריות פורצ'יני, מתקבל מעדן שכל ביס ממנו הוא הנאה צרופה של טעמים ומרקמים.
במסעדת שיינע מגישים את המנה כחלק ממנות הפתיחה, אבל אנחנו מצאנו אותה מושלמת גם כארוחת ערב רומנטית לצד כוס יין לבן או כתוספת לא שגרתית לארוחה מושקעת.
פולנטה פריכה בקרם קשיו
- 40 דקות עבודה
- דרגת קושי בינונית
- 4 סועדים
מצרכים
לפולנטה:
- 1 ליטרחלב
- 250 גרםפולנטה
- 1 כפיתמלח
- 1 כפיתפלפל שחור
- מעטחמאה
לקרם קשיו:
- 200 גרםקשיו טבעי
- 4 שיני שום
- 200 מ״למים
- קורטמלח
- מעטעירית קצוצה
לרוטב פורצ'יני:
- 200 גרםפטריות פורצ'יני מיובשות
- 1 ליטרמים
- 50 מ״לסויה
- 3 כפותסוכר
- 1 כפיתפלפל שחור
להגשה:
- 1 סלסלתפטריות שימאג'י (או כל סוגת פטריות אחר שאוהבים)
- מעטחמאה
- לטבלת המרות לחצו כאן >
אופן ההכנה
איך מכינים פולנטה פריכה בקרם קשיו?
- 1מכינים את הפולנטה: מרתיחים חלב בסיר, מוסיפים את הפולנטה, מלח ופלפל וכל הזמן מערבבים. לאחר 10 דקות, שופכים למגש מרופד נייר אפייה ומשטחים לעובי 1.5-2 ס"מ. מכניסים למקרר (טיפ: ניתן להניח נייר אפייה גם מעל הפולנטה ולשטח ביתר קלות עם הידיים לעובי הרצוי).
- 2בינתיים מכינים איולי קשיו: טוחנים במעבד מזון קשיו, מלח, פלפל ושום. יוצקים בהדרגה מים קרים וטוחנים עד שנוצר קרם. מוסיפים עירית קצוצה.
- 3מכינים רוטב פורצ'יני: מרתיחים ליטר מים בסיר קטן ומשרים את הפטריות בתוכם כ-10 דקות. מוציאים את הפטריות, מוסיפים לנוזלי ההשרייה סויה, סוכר ופלפל שחור. מבשלים ומצמצמים לחצי מהכמות.
- 4ההגשה: מוציאים את הפולנטה שהתקשתה וחותכים לריבועים בגודל שאוהבים. צורבים אותם במחבת עם חמאה. באותה מחבת צורבים קלות גם את פטריות השימג'י.
צורבים את קוביות הפולנטה על מחבת חמה עם חמאה(צילום: אלון מסיקה) - 5יוצקים את קרם הקשיו לצלחת, מניחים מעל את קוביות הפולנטה הפריכות ואת הפטריות, ומעליהן מוזגים את רוטב הפורצ'יני. מגישים.
- * הכמויות מספיקות לארבעה סועדים כמנה עיקרית ולשמונה סועדים כמנת פתיחה או תוספת.