- 1. הכנת הרוטב: מאדים בסיר עם מעט שמן צמחי את קוביות הבצל, על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב, במשך 5-6 דקות עד ריכוך. מוסיפים את השום הפרוס, רסק העגבניות ומעט מלח ופלפל.
-
- 2. מגבירים את החום ומטגנים עוד כ-2 דקות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המים ועגבניות השרי ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ובינתיים עובדים על הקציצות.
-
- 3. הכנת הקציצות: מערבבים את כל המצרכים לקציצות בקערה גדולה ולשים את התערובת 2 דקות. מחליקם את התערובת ל-15-16 חלקים שווים ומגלגלים אותם לצורת קציצות. מעבירים את הכדורים מיד ליד כדי לקבע את הצורה.
-
- 4. טיגון הקציצות: מחממים את השמן במחבת. שמים מחצית מהקציצות בשמן וצורבים, 2-3 דקות מכל צד, עד שהקציצות מזהיבות. מעבירים את הקציצות המטוגנות ישירות לרוטב, ומטגנים באותו אופן את שאר הקציצות וגם אותן מעבירים לאחר מכן לרוטב. חשוב: הקציצות צריכות להיות מכוסות ברוטב אז אם צריך מוסיפים עוד מים.
-
- 5. מביאים את הרוטב לרתיחה, מוסיפים את כל עלי הנענע, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים בבעבוע עדין כשעה או עד שהקציצות מבושלות ונימוחות.
-
- מגישים יחד עם אורז. ניתן להכין שלושה ימים מראש. לפני ההגשה, טועמים את הרוטב ומתקנים את התיבול עם סוכר או מלח ופלפל.
-
- המלצת יין לצד המנה: Private Collection קברנה מרלו 2014 מתאפיין בגוון ארגמני עמוק ובניחוחות של דומדמניות, פטל ווניל. היין בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת.