וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציצות הודו ברוטב עגבניות שרי ונענע

שימוש בהודו טחון במקום בשר בקר יניב קציצות במרקם עדין יותר, אך לא פחות בשרני וכיפי ואת הרוטב הרגיל נשדרג בעגבניות שרי ועלי נענע. אפשר להוסיף בסוף הבישול תחתיות ארטישוק ופול ירוק טרי בסוף

מתכון מאת: בשיתוף יקבי כרמל מזרחי, מערכת וואלה

הפקת מתכונים לפסח עבור יקבי כרמל. נמרוד סונדרס
הפקת מתכונים לפסח עבור יקבי כרמל

מצרכים למתכון

  • עבור 6 מנות
  • 600 גרם בשר הודו נקבה (מהרגליים, לא מהחזה), טחון
  • ביצה גודל M
  • חופן נדיב של גבעולי פטרוזיליה, קצוצים דק
  • 4 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
  • 6-8 כפות גדושות קמח מצה (או פירורי לחם בשאר השנה)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן, לטיגון רדוד
  • לרוטב:
  • 1 בצל גדול, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 5-6 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
  • 2 כפות (1 קופסה קטנה) רסק עגבניות
  • קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות (או 7-8 עגבניות טריות מרוסקות בבלנדר)
  • בערך 20 עגבניות שרי, חצויות
  • 1 כוס מים
  • עלים מצרור שלם של נענע
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • קורט סוכר, לפי הצורך

אופן ההכנה

  • 1. הכנת הרוטב: מאדים בסיר עם מעט שמן צמחי את קוביות הבצל, על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב, במשך 5-6 דקות עד ריכוך. מוסיפים את השום הפרוס, רסק העגבניות ומעט מלח ופלפל.
  • 2. מגבירים את החום ומטגנים עוד כ-2 דקות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המים ועגבניות השרי ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ובינתיים עובדים על הקציצות.
  • 3. הכנת הקציצות: מערבבים את כל המצרכים לקציצות בקערה גדולה ולשים את התערובת 2 דקות. מחליקם את התערובת ל-15-16 חלקים שווים ומגלגלים אותם לצורת קציצות. מעבירים את הכדורים מיד ליד כדי לקבע את הצורה.
  • 4. טיגון הקציצות: מחממים את השמן במחבת. שמים מחצית מהקציצות בשמן וצורבים, 2-3 דקות מכל צד, עד שהקציצות מזהיבות. מעבירים את הקציצות המטוגנות ישירות לרוטב, ומטגנים באותו אופן את שאר הקציצות וגם אותן מעבירים לאחר מכן לרוטב. חשוב: הקציצות צריכות להיות מכוסות ברוטב – אז אם צריך מוסיפים עוד מים.
  • 5. מביאים את הרוטב לרתיחה, מוסיפים את כל עלי הנענע, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים בבעבוע עדין כשעה או עד שהקציצות מבושלות ונימוחות.
  • מגישים יחד עם אורז. ניתן להכין שלושה ימים מראש. לפני ההגשה, טועמים את הרוטב ומתקנים את התיבול עם סוכר או מלח ופלפל.
  • המלצת יין לצד המנה: Private Collection קברנה מרלו 2014– מתאפיין בגוון ארגמני עמוק ובניחוחות של דומדמניות, פטל ווניל. היין בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully