קציצות עדשים ברוטב עגבניות
אורלי פלאי מכינה גרסה מיוחדת, טבעונית, עשירה בחלבון וללא גלוטן לקציצות עדשים ברוטב עגבניות
מצרכים
- ל 4-6 מנות (16 קציצות)
- לקציצות:
- 1 כוס עדשים שחורות, מושרות לילה מראש במים
- 1 בצל סגול חתוך גס
- 2 שיני שום
- גבעול סלרי קצוץ גס
- מלח ופלפל שחור
- מעט שמן זית לתיבול ולטיגון
- לרוטב:
- 500 גרם שעועית ירוקה (אפשר לוביה) טרייה וקטומת גבעול
- 1 בצל פרוס
- 2 שיני שום פרוסות
- 1/2 צ'ילי ירוק פרוס לטבעות
- מעט שמן זית
- 400 גרם שימורי עגבניות מרוסקות
- 1 כף רסק עגבניות
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
- מכינים את הקציצות: מכניסים למעבד מזון בצל, שום וסלרי וקוצצים. מוסיפים את העדשים המסוננות וממשיכים לעבד עד שמתקבלת תערובת אחידה. מתבלים במלח ופלפל ומעט שמן זית.
- 2. מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית בסיר רחב ומאדים בו בצל 3 דקות. מוסיפים שום וצ'ילי עד שעולה מהם ריח (זהירות, לא לשרוף את השום). מוסיפים את השעועית והעגבניות, מנמיכים את הלהבה ומבשלים מעל להבה נמוכה כ-15 דקות, מוסיפים כוס מים.
- 3. מחממים מחבת (בעלת ציפוי מונע הידבקות) עם מעט שמן. בכפות ידיים רטובות או משומנות יוצרים קציצות שטוחות ומטגנים אותם דקה-שתיים מכל צד עד להזהבה. מעבירים לסיר עם רוטב השעועית מבשלים יחד 10 דקות או שפשוט מגישים יחד.
- שדרוג: מוסיפים לרוטב 1 כפית תמרינדי שמוסיף טעמים נפלאים של חמוץ-מתוק.