וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציצות עדשים ברוטב עגבניות

אורלי פלאי מכינה גרסה מיוחדת, טבעונית, עשירה בחלבון וללא גלוטן לקציצות עדשים ברוטב עגבניות

מתכון מאת: אורלי פלאי- בורנשטיין, מערכת וואלה

קציצות עדשים שחורות עם שעועית ירוקה. נמרוד סונדרס
קציצות עדשים שחורות עם שעועית ירוקה

מצרכים למתכון

  • ל 4-6 מנות (16 קציצות)
  • לקציצות:
  • 1 כוס עדשים שחורות, מושרות לילה מראש במים
  • 1 בצל סגול חתוך גס
  • 2 שיני שום
  • גבעול סלרי קצוץ גס
  • מלח ופלפל שחור
  • מעט שמן זית לתיבול ולטיגון
  • לרוטב:
  • 500 גרם שעועית ירוקה (אפשר לוביה) טרייה וקטומת גבעול
  • 1 בצל פרוס
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 1/2 צ'ילי ירוק פרוס לטבעות
  • מעט שמן זית
  • 400 גרם שימורי עגבניות מרוסקות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה

  • מכינים את הקציצות: מכניסים למעבד מזון בצל, שום וסלרי וקוצצים. מוסיפים את העדשים המסוננות וממשיכים לעבד עד שמתקבלת תערובת אחידה. מתבלים במלח ופלפל ומעט שמן זית.
  • 2. מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית בסיר רחב ומאדים בו בצל 3 דקות. מוסיפים שום וצ'ילי עד שעולה מהם ריח (זהירות, לא לשרוף את השום). מוסיפים את השעועית והעגבניות, מנמיכים את הלהבה ומבשלים מעל להבה נמוכה כ-15 דקות, מוסיפים כוס מים.
  • 3. מחממים מחבת (בעלת ציפוי מונע הידבקות) עם מעט שמן. בכפות ידיים רטובות או משומנות יוצרים קציצות שטוחות ומטגנים אותם דקה-שתיים מכל צד עד להזהבה. מעבירים לסיר עם רוטב השעועית מבשלים יחד 10 דקות או שפשוט מגישים יחד.
  • שדרוג: מוסיפים לרוטב 1 כפית תמרינדי שמוסיף טעמים נפלאים של חמוץ-מתוק.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully