פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קציצות עדשים ברוטב עגבניות

      אורלי פלאי מכינה גרסה מיוחדת, טבעונית, עשירה בחלבון וללא גלוטן לקציצות עדשים ברוטב עגבניות

      8 מדרגים / 3.41 כוכבים

      קציצות עדשים שחורות עם שעועית ירוקה (נמרוד סונדרס)
      קציצות עדשים שחורות עם שעועית ירוקה (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל 4-6 מנות (16 קציצות)
      • לקציצות:
      • 1 כוס עדשים שחורות, מושרות לילה מראש במים
      • 1 בצל סגול חתוך גס
      • 2 שיני שום
      • גבעול סלרי קצוץ גס
      • מלח ופלפל שחור
      • מעט שמן זית לתיבול ולטיגון
      • לרוטב:
      • 500 גרם שעועית ירוקה (אפשר לוביה) טרייה וקטומת גבעול
      • 1 בצל פרוס
      • 2 שיני שום פרוסות
      • 1/2 צ'ילי ירוק פרוס לטבעות
      • מעט שמן זית
      • 400 גרם שימורי עגבניות מרוסקות
      • 1 כף רסק עגבניות
      • מלח ופלפל שחור

      אופן ההכנה

      • מכינים את הקציצות: מכניסים למעבד מזון בצל, שום וסלרי וקוצצים. מוסיפים את העדשים המסוננות וממשיכים לעבד עד שמתקבלת תערובת אחידה. מתבלים במלח ופלפל ומעט שמן זית.
      • 2. מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית בסיר רחב ומאדים בו בצל 3 דקות. מוסיפים שום וצ'ילי עד שעולה מהם ריח (זהירות, לא לשרוף את השום). מוסיפים את השעועית והעגבניות, מנמיכים את הלהבה ומבשלים מעל להבה נמוכה כ-15 דקות, מוסיפים כוס מים.
      • 3. מחממים מחבת (בעלת ציפוי מונע הידבקות) עם מעט שמן. בכפות ידיים רטובות או משומנות יוצרים קציצות שטוחות ומטגנים אותם דקה-שתיים מכל צד עד להזהבה. מעבירים לסיר עם רוטב השעועית מבשלים יחד 10 דקות או שפשוט מגישים יחד.
      • שדרוג: מוסיפים לרוטב 1 כפית תמרינדי שמוסיף טעמים נפלאים של חמוץ-מתוק.

      עוד מתכוני קציצות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -