- מכינים את הקציצות: מכניסים למעבד מזון בצל, שום וסלרי וקוצצים. מוסיפים את העדשים המסוננות וממשיכים לעבד עד שמתקבלת תערובת אחידה. מתבלים במלח ופלפל ומעט שמן זית.
-
- 2. מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית בסיר רחב ומאדים בו בצל 3 דקות. מוסיפים שום וצ'ילי עד שעולה מהם ריח (זהירות, לא לשרוף את השום). מוסיפים את השעועית והעגבניות, מנמיכים את הלהבה ומבשלים מעל להבה נמוכה כ-15 דקות, מוסיפים כוס מים.
-
- 3. מחממים מחבת (בעלת ציפוי מונע הידבקות) עם מעט שמן. בכפות ידיים רטובות או משומנות יוצרים קציצות שטוחות ומטגנים אותם דקה-שתיים מכל צד עד להזהבה. מעבירים לסיר עם רוטב השעועית מבשלים יחד 10 דקות או שפשוט מגישים יחד.
-
- שדרוג: מוסיפים לרוטב 1 כפית תמרינדי שמוסיף טעמים נפלאים של חמוץ-מתוק.