מתכונים חמים

קציצות בשר בלחם עם חומוס

קציצות בשר בלחם עם חומוס - השף אבי ביטון מתחבר לנוסטלגיה מהילדות ומכין קציצות עסיסיות ברוטב עשיר, ועוד כמה טיפים. למתכון המלא בוואלה! אוכל, הכנסו עכשיו >>>

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה!
  • דרגת קושי בינונית

קציצות

מחשבון המרות

מצרכים

  • חצי קילו בשר בקר טחון
  • בצל גדול מגורר גס
  • ביצה
  • פירורי לחם 3-4 כפות
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • חצי כוס כוסברה קצוצה
  • 3 שיני שום כתושות
  • מלח פלפל שחור
  • כפית כמון
  • לרוטב:
  • 11/2 כוסות גרגרי חומוס מושרה למשך הלילה
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 2 גמבות חתוכות לרצועות
  • כף פפריקה מתוקה
  • פפריקה חריפה לפי הטעם
  • כפית כמון
  • מלח פלפל
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 2 עגבניות קצוצות
  • להגשה (לא חובה):
  • חצי כיכר לחם לבן, מרוקנת
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את השמן, מטגנים את השום.
  • 2. מוסיפים את העגבניות והגמבות ומטגנים כמה דקות.
  • 3. מוסיפים את החומוס והתבלינים והכוסברה. מכסים במים מעל לגובה התבשיל ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה.
  • 4. מערבבים את כל החומרים ועושים קציצות קטנות מטגנים משני הצדדים עד שיזהיבו.
  • 5. מוסיפים את הקציצות ומבשלים על אש נמוכה מאוד שעה נוספת עד שהחומוס מתרכך. אם צריך מוסיפים מים ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם.
  • 6. אם רוצים אפשר לרוקן חצי כיכר לחם ולהגיש בתוכה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully