מתכונים חמים

קציצות בשר בלחם עם חומוס

השף אבי ביטון מתחבר לנוסטלגיה מהילדות ומכין קציצות עסיסיות ברוטב עשיר. להגברת הטעמים מומלץ לבשל על הפלטה כל הלילה או להגיש בחצי כיכר לחם מרוקנת.

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

קציצות

מחשבון המרות

מצרכים

  • חצי קילו בשר בקר טחון
  • בצל גדול מגורר גס
  • ביצה
  • פירורי לחם 3-4 כפות
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • חצי כוס כוסברה קצוצה
  • 3 שיני שום כתושות
  • מלח פלפל שחור
  • כפית כמון
  • לרוטב:
  • 11/2 כוסות גרגרי חומוס מושרה למשך הלילה
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 2 גמבות חתוכות לרצועות
  • כף פפריקה מתוקה
  • פפריקה חריפה לפי הטעם
  • כפית כמון
  • מלח פלפל
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 2 עגבניות קצוצות
  • להגשה (לא חובה):
  • חצי כיכר לחם לבן, מרוקנת

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את השמן, מטגנים את השום.
  • 2. מוסיפים את העגבניות והגמבות ומטגנים כמה דקות.
  • 3. מוסיפים את החומוס והתבלינים והכוסברה. מכסים במים מעל לגובה התבשיל ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה.
  • 4. מערבבים את כל החומרים ועושים קציצות קטנות מטגנים משני הצדדים עד שיזהיבו.
  • 5. מוסיפים את הקציצות ומבשלים על אש נמוכה מאוד שעה נוספת עד שהחומוס מתרכך. אם צריך מוסיפים מים ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם.
  • 6. אם רוצים אפשר לרוקן חצי כיכר לחם ולהגיש בתוכה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully