קציצות בשר בלחם עם חומוס
קציצות בשר בלחם עם חומוס - השף אבי ביטון מתחבר לנוסטלגיה מהילדות ומכין קציצות עסיסיות ברוטב עשיר, ועוד כמה טיפים. למתכון המלא בוואלה! אוכל, הכנסו עכשיו >>>
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חצי קילו בשר בקר טחון
- בצל גדול מגורר גס
- ביצה
- פירורי לחם 3-4 כפות
- חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
- חצי כוס כוסברה קצוצה
- 3 שיני שום כתושות
- מלח פלפל שחור
- כפית כמון
- לרוטב:
- 11/2 כוסות גרגרי חומוס מושרה למשך הלילה
- 1/4 כוס שמן קנולה
- 3 שיני שום פרוסות
- 2 גמבות חתוכות לרצועות
- כף פפריקה מתוקה
- פפריקה חריפה לפי הטעם
- כפית כמון
- מלח פלפל
- חופן כוסברה קצוצה
- 2 עגבניות קצוצות
- להגשה (לא חובה):
- חצי כיכר לחם לבן, מרוקנת
אופן ההכנה
- 1. מחממים את השמן, מטגנים את השום.
- 2. מוסיפים את העגבניות והגמבות ומטגנים כמה דקות.
- 3. מוסיפים את החומוס והתבלינים והכוסברה. מכסים במים מעל לגובה התבשיל ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה.
- 4. מערבבים את כל החומרים ועושים קציצות קטנות מטגנים משני הצדדים עד שיזהיבו.
- 5. מוסיפים את הקציצות ומבשלים על אש נמוכה מאוד שעה נוספת עד שהחומוס מתרכך. אם צריך מוסיפים מים ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם.
- 6. אם רוצים אפשר לרוקן חצי כיכר לחם ולהגיש בתוכה.