- בישולים
-
- מלכת הפרחים: מבשלים עם כרובית
-
- מאת: מערכת וואלה!
-
- יום שני, 6 בינואר 2014, 10:28
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
- פייסבוק
-
- טוויטר
-
-
-
- קטנות, עגלגלות וטעימות - הכרוביות מציפות את השוק והן בשיאן. השף תומר ניב מהמטבח של רמה משתעשע אתן ומכין מאפה כרובית בלחם, גראטן כרובית וקראסט כרובית פריך
-
- תגיות: כרובית,גראטן
-
-
-
-
- כרובית בלחם (צילום: מגד גוזני)כרובית בלחם (צילום: מגד גוזני)
- כרובית בלחם (צילום: מגד גוזני)
-
- כרובית אפויה בלחם
-
-
-
-
-
-
- מרכיבים ל-4 סועדים
- קילו קמח לחם
- 580 גרם מים
- חופן מחטי רוזמרין
- 40 גרם מלח דק
- כרובית צעירה וטרייה
- 4 כפות שמן זית
- צרור רשאד
-
-
- אופן הכנה:
- 1. מוסיפים את המים לקמח ומעבדים עם וו גיטרה.
-
- 2. לשים את הבצק עד התאחדות הקמח עם המים. מוסיפים את המלח והרוזמרין. הבצק צריך להיות יבש, במידה ולא, מוסיפים מעט קמח.
-
- 3. פותחים את הבצק העזרת מערוך לשיכבה אחידה בעובי של בצק פיצה דק.
-
- 4. שוטפים ומייבשים את הכרובית. חותכים את הכרובית עד לבסיסה ומניחים על הבצק.
-
- 5. קוצצים את הרשאד ומוסיפים לשמן הזית. מוסיפים קורט מלח ופלפל שחור ומורחים באופן אחיד על הכרובית.
-
- 6. מכסים את הכרובית עם הבצק ומקפידים שלא יהיה חורים או איזורים לא מכוסים.
-
- 7. אופים בתנור שחומם מראש ב-160 מעלות צלזיוס על נייר אפיה כשעתיים, תלוי בגודל הכרובית (כרובית בקוטר של 12 ס"מ תיקח כשעה כרובית בקוטר של 24 ס"מ כשעתיים).