פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לחמעג'ון ישראלי

      2 מדרגים / 3.48 כוכבים

      לחמג'ון צחי בוקששתר (יח
      לחמג'ון צחי בוקששתר (יח"צ)

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • לבצק פיצה:
      • 25 גרם שמרים טריים
      • 300 גרם קמח
      • 500 מ"ל מים
      • ¼ כוס שמן זית
      • כף גדושה מלח
      • ½ כפית עשבי תיבול מיובשים (אורגנו, טימין, בזיליקום)
      • 550 גרם קמח
      • מעט שמן זית להברשת המאפה
      • למלית:
      • 400 גרם בשר טלה טחון
      • 2 בצלים קצוצים
      • ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
      • ¼ כוס צימוקים בהירים
      • 1/2 כף בהרט
      • ½ כף פפריקה גרוסה גס, לא חריפה

      אופן ההכנה

      • מכינים את הבצק:
      • 1. מערבבים את השמרים במים ו-300 גרם קמח. מפעילים את המיקסר עם וו לישה למשך 3 דקות, ועוצרים.
      • 2. אחרי שעה-שעתיים, תלוי כמה ממהרים, מוסיפים את שאר חומרי הבצק ולשים במיקסר עוד 8 דקות. מכסים את הבצק ומניחים לו לתפוח שעה.
      • 3. אחרי שעה מחממים תנור לחום גבוה של 220 מעלות. לשים את הבצק מעט ביד, ומחלקים לכדורים בגודל כדור טניס.
      • 4. מותחים כל כדור לנחש ארוך. צובטים את הקצה וסוגרים אותו, יוצרים ביד תלם עמוק לאורך הבצק, עד שנוצרת מעין צורה שמזכירה קאנו.
      • 5. מערבבים בקערה את הבשר עם שאר חומרי המלית, מלבד הפפריקה. ממלאים את הבצק לאורכו, ומברישים אותו בשמן.
      • 6. מכניסים לתנור לאפייה של כ-12 דקות. מוציאים ובוזקים מעל פפריקה גרוסה.
      • מגישים חם, עם טחינה או יוגורט. הטורקים אוהבים שילובי בשר טחון-בצק עם מיונז תעשייתי, אבל תרשו לי לא לאהוב כל דבר שטורקים אוהבים. מותר שיהיו לי מחלוקות איתם.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -