לחמעג'ון ישראלי
לחמג'ון צחי בוקששתר (צילום: יח"צ)
מחשבון המרות
- ל-4 מנות:
- לבצק פיצה:
- 25 גרם שמרים טריים
- 300 גרם קמח
- 500 מ"ל מים
- ¼ כוס שמן זית
- כף גדושה מלח
- ½ כפית עשבי תיבול מיובשים (אורגנו, טימין, בזיליקום)
- 550 גרם קמח
- מעט שמן זית להברשת המאפה
- למלית:
- 400 גרם בשר טלה טחון
- 2 בצלים קצוצים
- ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
- ¼ כוס צימוקים בהירים
- 1/2 כף בהרט
- ½ כף פפריקה גרוסה גס, לא חריפה
- מכינים את הבצק:
- 1. מערבבים את השמרים במים ו-300 גרם קמח. מפעילים את המיקסר עם וו לישה למשך 3 דקות, ועוצרים.
- 2. אחרי שעה-שעתיים, תלוי כמה ממהרים, מוסיפים את שאר חומרי הבצק ולשים במיקסר עוד 8 דקות. מכסים את הבצק ומניחים לו לתפוח שעה.
- 3. אחרי שעה מחממים תנור לחום גבוה של 220 מעלות. לשים את הבצק מעט ביד, ומחלקים לכדורים בגודל כדור טניס.
- 4. מותחים כל כדור לנחש ארוך. צובטים את הקצה וסוגרים אותו, יוצרים ביד תלם עמוק לאורך הבצק, עד שנוצרת מעין צורה שמזכירה קאנו.
- 5. מערבבים בקערה את הבשר עם שאר חומרי המלית, מלבד הפפריקה. ממלאים את הבצק לאורכו, ומברישים אותו בשמן.
- 6. מכניסים לתנור לאפייה של כ-12 דקות. מוציאים ובוזקים מעל פפריקה גרוסה.
- מגישים חם, עם טחינה או יוגורט. הטורקים אוהבים שילובי בשר טחון-בצק עם מיונז תעשייתי, אבל תרשו לי לא לאהוב כל דבר שטורקים אוהבים. מותר שיהיו לי מחלוקות איתם.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה