וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחמעג'ון ישראלי

מתכון מאת: צחי בוקששתר, מערכת וואלה

לחמג'ון צחי בוקששתר. יח"צ,
לחמג'ון צחי בוקששתר/יח"צ

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • לבצק פיצה:
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 300 גרם קמח
  • 500 מ"ל מים
  • ¼ כוס שמן זית
  • כף גדושה מלח
  • ½ כפית עשבי תיבול מיובשים (אורגנו, טימין, בזיליקום)
  • 550 גרם קמח
  • מעט שמן זית להברשת המאפה
  • למלית:
  • 400 גרם בשר טלה טחון
  • 2 בצלים קצוצים
  • ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • ¼ כוס צימוקים בהירים
  • 1/2 כף בהרט
  • ½ כף פפריקה גרוסה גס, לא חריפה

אופן ההכנה

  • מכינים את הבצק:
  • 1. מערבבים את השמרים במים ו-300 גרם קמח. מפעילים את המיקסר עם וו לישה למשך 3 דקות, ועוצרים.
  • 2. אחרי שעה-שעתיים, תלוי כמה ממהרים, מוסיפים את שאר חומרי הבצק ולשים במיקסר עוד 8 דקות. מכסים את הבצק ומניחים לו לתפוח שעה.
  • 3. אחרי שעה מחממים תנור לחום גבוה של 220 מעלות. לשים את הבצק מעט ביד, ומחלקים לכדורים בגודל כדור טניס.
  • 4. מותחים כל כדור לנחש ארוך. צובטים את הקצה וסוגרים אותו, יוצרים ביד תלם עמוק לאורך הבצק, עד שנוצרת מעין צורה שמזכירה קאנו.
  • 5. מערבבים בקערה את הבשר עם שאר חומרי המלית, מלבד הפפריקה. ממלאים את הבצק לאורכו, ומברישים אותו בשמן.
  • 6. מכניסים לתנור לאפייה של כ-12 דקות. מוציאים ובוזקים מעל פפריקה גרוסה.
  • מגישים חם, עם טחינה או יוגורט. הטורקים אוהבים שילובי בשר טחון-בצק עם מיונז תעשייתי, אבל תרשו לי לא לאהוב כל דבר שטורקים אוהבים. מותר שיהיו לי מחלוקות איתם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully