שוסון: סמבוסק בשר מרוקאי
מזל בוסקילה היא שם שכל תושב נתיבות מכיר. אחרי שתכינו את הסמבוסק הזה גם אתם תרצו לרוץ ולהודות לה
שוסון: סמבוסק מרוקאי במילוי בשר (צילום: דרור עינב)
מחשבון המרות
- 14 יחידות בקוטר 12 ס"מ
- לבצק:
- 480-500 גרם קמח
- 1/2 כפית שמרים יבשים
- 160 מ"ל שמן (קצת פחות מכוס פלסטיק חד פעמית)
- 1 כפית מחוקה מלח
- 1 כף סוכר
- 180 מ"ל מים פושרים (כוס חד פעמית מפלסטיק)
- 1 ביצה
- 1 שקית אבקת אפיה
- למילוי:
- 300 גרם בשר טחון
- 3-4 בצלים גדולים קצוצים דק
- 2 כפות צנוברים קלויים
- 1/4 כפית קינמון
- 1 כף סוכר
- 1 כפית מלח
- לאפיה:
- 2 חלמונים
- שומשום
- 1. הכנת המילוי: מטגנים את הבצלים עד להזהבה ומניחים בקערה בצד. באותה מחבת מטגנים את הבשר הטחון ותוך כדי מפוררים עם מזלג. כשהבשר מוכן מערבבים אותו ביחד עם הבצל המטוגן, הצנוברים הקלויים והתבלינים.
- 2 .הכנת הבצק: מערבבים יחד את הקמח, השמרים, אבקת האפיה, הסוכר והמלח. שופכים מעליהם את המים הפושרים ומעל את השמן. לשים היטב את הבצק במשך 5-7 דקות לפי הצורך עד לקבלת בצק אחיד. מניחים למנוחה של 10-15 דקות.
- 3. מחלקים את הבצק ל-2-3 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 0.5 ס"מ ממנו קורצים עיגולים בקוטר 12 ס"מ.
- 4. מניחים על חציו של כל עיגול כף מהמלית וסוגרים לחצי סהר. עם שיני המזלג מהדקים את הקצוות על מנת שלא יפתח בזמן האפיה.
- 5. מברישים את השוסונים בחלמון הביצה ומפזרים מעל שומשום.
- 6. מכניסים לתנור שחומם ל-170 מעלות ואופים כ 15-20 דק' עד להזהבה.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה