וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שוסון: סמבוסק בשר מרוקאי

מזל בוסקילה היא שם שכל תושב נתיבות מכיר. אחרי שתכינו את הסמבוסק הזה גם אתם תרצו לרוץ ולהודות לה

מתכון מאת: סוליקה בוסקילה, מערכת וואלה

שוסון: סמבוסק מרוקאי במילוי בשר. דרור עינב
שוסון: סמבוסק מרוקאי במילוי בשר

מצרכים למתכון

  • 14 יחידות בקוטר 12 ס"מ
  • לבצק:
  • 480-500 גרם קמח
  • 1/2 כפית שמרים יבשים
  • 160 מ"ל שמן (קצת פחות מכוס פלסטיק חד פעמית)
  • 1 כפית מחוקה מלח
  • 1 כף סוכר
  • 180 מ"ל מים פושרים (כוס חד פעמית מפלסטיק)
  • 1 ביצה
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • למילוי:
  • 300 גרם בשר טחון
  • 3-4 בצלים גדולים קצוצים דק
  • 2 כפות צנוברים קלויים
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • לאפיה:
  • 2 חלמונים
  • שומשום

אופן ההכנה

  • 1. הכנת המילוי: מטגנים את הבצלים עד להזהבה ומניחים בקערה בצד. באותה מחבת מטגנים את הבשר הטחון ותוך כדי מפוררים עם מזלג. כשהבשר מוכן מערבבים אותו ביחד עם הבצל המטוגן, הצנוברים הקלויים והתבלינים.
  • 2 .הכנת הבצק: מערבבים יחד את הקמח, השמרים, אבקת האפיה, הסוכר והמלח. שופכים מעליהם את המים הפושרים ומעל את השמן. לשים היטב את הבצק במשך 5-7 דקות לפי הצורך עד לקבלת בצק אחיד. מניחים למנוחה של 10-15 דקות.
  • 3. מחלקים את הבצק ל-2-3 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 0.5 ס"מ ממנו קורצים עיגולים בקוטר 12 ס"מ.
  • 4. מניחים על חציו של כל עיגול כף מהמלית וסוגרים לחצי סהר. עם שיני המזלג מהדקים את הקצוות על מנת שלא יפתח בזמן האפיה.
  • 5. מברישים את השוסונים בחלמון הביצה ומפזרים מעל שומשום.
  • 6. מכניסים לתנור שחומם ל-170 מעלות ואופים כ 15-20 דק' עד להזהבה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully