פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      שוסון: סמבוסק בשר מרוקאי

      מזל בוסקילה היא שם שכל תושב נתיבות מכיר. אחרי שתכינו את הסמבוסק הזה גם אתם תרצו לרוץ ולהודות לה

      10 מדרגים / 3.24 כוכבים

      שוסון: סמבוסק מרוקאי במילוי בשר (דרור עינב)
      שוסון: סמבוסק מרוקאי במילוי בשר (דרור עינב)

      מצרכים

      • 14 יחידות בקוטר 12 ס"מ
      • לבצק:
      • 480-500 גרם קמח
      • 1/2 כפית שמרים יבשים
      • 160 מ"ל שמן (קצת פחות מכוס פלסטיק חד פעמית)
      • 1 כפית מחוקה מלח
      • 1 כף סוכר
      • 180 מ"ל מים פושרים (כוס חד פעמית מפלסטיק)
      • 1 ביצה
      • 1 שקית אבקת אפיה
      • למילוי:
      • 300 גרם בשר טחון
      • 3-4 בצלים גדולים קצוצים דק
      • 2 כפות צנוברים קלויים
      • 1/4 כפית קינמון
      • 1 כף סוכר
      • 1 כפית מלח
      • לאפיה:
      • 2 חלמונים
      • שומשום

      אופן ההכנה

      • 1. הכנת המילוי: מטגנים את הבצלים עד להזהבה ומניחים בקערה בצד. באותה מחבת מטגנים את הבשר הטחון ותוך כדי מפוררים עם מזלג. כשהבשר מוכן מערבבים אותו ביחד עם הבצל המטוגן, הצנוברים הקלויים והתבלינים.
      • 2 .הכנת הבצק: מערבבים יחד את הקמח, השמרים, אבקת האפיה, הסוכר והמלח. שופכים מעליהם את המים הפושרים ומעל את השמן. לשים היטב את הבצק במשך 5-7 דקות לפי הצורך עד לקבלת בצק אחיד. מניחים למנוחה של 10-15 דקות.
      • 3. מחלקים את הבצק ל-2-3 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 0.5 ס"מ ממנו קורצים עיגולים בקוטר 12 ס"מ.
      • 4. מניחים על חציו של כל עיגול כף מהמלית וסוגרים לחצי סהר. עם שיני המזלג מהדקים את הקצוות על מנת שלא יפתח בזמן האפיה.
      • 5. מברישים את השוסונים בחלמון הביצה ומפזרים מעל שומשום.
      • 6. מכניסים לתנור שחומם ל-170 מעלות ואופים כ 15-20 דק' עד להזהבה.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -