- 1.המלית: קולים במחבת (בלי שמן) את זרעי הכמון, מצננים ומועכים מעט בין האצבעות או במכתש ועלי.
- 2. מערבבים יחד את כל חומרי המלית עם זרעי הכמון הקלויים ואבקת הכמון ומקפידים שהתערובת תיאר אוורירית במהלך הערבוב ולא דחוסה.
- 3.הבצק: במיקסר עם וו לישה לשים קמח, מיונז ומלח ומוסיפים מים בהדרגה ולפי הצורך עד לקבלת בצק אחיד. הבצק מוכן ישר, אבל רצוי לרסס במעט תרסיס שמן כי יש לו נטייה להתייבש.
- 4. מחלקים את הבצק ל-3-4 חלקים ויוצרים מכל אחד גליל בקוטר 3-4 ס"מ בערך. בעזרת קלף או גב סכין חותכים את הגליל לחתיכות באורך 3 ס"מ בערך (2 אצבעות)ץ
- 5. על משטח (לא מקומח) מרדדים כל חתיכת בצק לעיגול, ממלאים במרכז העיגול כף מהמלית, מותחים את הבצק מסביב למילוי כמו שקיק בלי שיקרע וסוגרים בכיווצי פליסה קטנים (מקפלים בעזרת האצבעות). סגירה רגילה תיצור גוש בצק בתחתית.
- 6. מניחים את הבצקים הממולאים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה על הצד המקופל (כך שהצד החלק כלפי מעלה).
- 7. מברישים את המאפים בביצה ומפזרים מעט שומשום לבן או שחור.
- 8. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, רצוי במצב טורבו ל-40 דקות או עד השחמה.
- *במידה ונוזלים ניגרים מהכיסונים לתבנית, זה תקין. לאחר צינון הכיסונים ניתן להניח על גבי נייר מגבת לספיגה.