מתכונים חמים

טפאדה בשר - מאפה טורקי

הבשלנית שמחה לוי ממעדניית יום טוב מכינה מאפה טפאדה פריך מעלי בצק יופקה במילוי בשר טחון

מתכון מאת: שמחה לוי
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מאפה טפאדה טורקי עם עלי יופקה ובשר

מחשבון המרות

מצרכים

  • לתבנית עגולה או סוטאז'
  • שמן לטיגון
  • 500 גרם בשר טחון
  • 1 בצל גדול (או 2 קטנים) קצוצים דק
  • חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 1 עגבניה מקולפת קצוצה
  • מלח ופלפל
  • 1 ספל שמחציתו מים ומחציתו שמן קנולה
  • 1 חבילה עלי יופקה (בכל חבילה 5 עלים גדולים)
  • 1 ביצה טרופה

אופן ההכנה

  • 1. המילוי: במחבת עם מעט שמן מטגנים את הבצל עד הזהבה.
  • 2. מוסיפים את הבשר ולאחר שמתחיל להשחים מוסיפים גם את העגבניה הקצוצה, הפטרוזיליה ומתבלים.
  • 3. ממשיכים לבשל את הבשר עד שמרבית הנוזלים הצטמצמנו, אך לא לגמרי (אנחנו רוצים שמעט נוזלים יספגו בבצק).
  • 4. בעזרת מברשת מברישים תבנית עגולה במים ובשמן ומניחים עליה עלה יופקה. מברישים אותו גם בנדיבות במים ובשמן ומניחים מעליו עוד עלה. ממשיכים כך עם עלה נוסף, כך שמתקבלות 3 שכבות של עלי יופקה מוברשים בשמן ומים. אם העלים נקרעים מעט זה לא נורא.
  • 5. מסדרים בשכבה אחידה את מילוי הבשר שהכנו מעל שלושת שכבות הבצק ומעליו מניחים את שני העלים הנותרים ומברישים כל אחד מהם היטב בשמן ומים.
  • 6. מברישים את השכבה העליונה בנדיבות בביצה הטרופה ומכניסים ל-20 דקות שלתנור שחומם מראש ל-180 מעלות או עד שהמאפה מזהיב ומקבל מעטה פריך.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully