טפאדה בשר - מאפה טורקי
הבשלנית שמחה לוי ממעדניית יום טוב מכינה מאפה טפאדה פריך מעלי בצק יופקה במילוי בשר טחון
מצרכים
- לתבנית עגולה או סוטאז'
- שמן לטיגון
- 500 גרם בשר טחון
- 1 בצל גדול (או 2 קטנים) קצוצים דק
- חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
- 1 עגבניה מקולפת קצוצה
- מלח ופלפל
- 1 ספל שמחציתו מים ומחציתו שמן קנולה
- 1 חבילה עלי יופקה (בכל חבילה 5 עלים גדולים)
- 1 ביצה טרופה
אופן ההכנה
- 1. המילוי: במחבת עם מעט שמן מטגנים את הבצל עד הזהבה.
- 2. מוסיפים את הבשר ולאחר שמתחיל להשחים מוסיפים גם את העגבניה הקצוצה, הפטרוזיליה ומתבלים.
- 3. ממשיכים לבשל את הבשר עד שמרבית הנוזלים הצטמצמנו, אך לא לגמרי (אנחנו רוצים שמעט נוזלים יספגו בבצק).
- 4. בעזרת מברשת מברישים תבנית עגולה במים ובשמן ומניחים עליה עלה יופקה. מברישים אותו גם בנדיבות במים ובשמן ומניחים מעליו עוד עלה. ממשיכים כך עם עלה נוסף, כך שמתקבלות 3 שכבות של עלי יופקה מוברשים בשמן ומים. אם העלים נקרעים מעט זה לא נורא.
- 5. מסדרים בשכבה אחידה את מילוי הבשר שהכנו מעל שלושת שכבות הבצק ומעליו מניחים את שני העלים הנותרים ומברישים כל אחד מהם היטב בשמן ומים.
- 6. מברישים את השכבה העליונה בנדיבות בביצה הטרופה ומכניסים ל-20 דקות שלתנור שחומם מראש ל-180 מעלות או עד שהמאפה מזהיב ומקבל מעטה פריך.