פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      טפאדה בשר - מאפה טורקי

      הבשלנית שמחה לוי ממעדניית יום טוב מכינה מאפה טפאדה פריך מעלי בצק יופקה במילוי בשר טחון

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מאפה טפאדה טורקי עם עלי יופקה ובשר (יח
      מאפה טפאדה טורקי עם עלי יופקה ובשר (יח"צ)

      מצרכים

      • לתבנית עגולה או סוטאז'
      • שמן לטיגון
      • 500 גרם בשר טחון
      • 1 בצל גדול (או 2 קטנים) קצוצים דק
      • חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
      • 1 עגבניה מקולפת קצוצה
      • מלח ופלפל
      • 1 ספל שמחציתו מים ומחציתו שמן קנולה
      • 1 חבילה עלי יופקה (בכל חבילה 5 עלים גדולים)
      • 1 ביצה טרופה

      אופן ההכנה

      • 1. המילוי: במחבת עם מעט שמן מטגנים את הבצל עד הזהבה.
      • 2. מוסיפים את הבשר ולאחר שמתחיל להשחים מוסיפים גם את העגבניה הקצוצה, הפטרוזיליה ומתבלים.
      • 3. ממשיכים לבשל את הבשר עד שמרבית הנוזלים הצטמצמנו, אך לא לגמרי (אנחנו רוצים שמעט נוזלים יספגו בבצק).
      • 4. בעזרת מברשת מברישים תבנית עגולה במים ובשמן ומניחים עליה עלה יופקה. מברישים אותו גם בנדיבות במים ובשמן ומניחים מעליו עוד עלה. ממשיכים כך עם עלה נוסף, כך שמתקבלות 3 שכבות של עלי יופקה מוברשים בשמן ומים. אם העלים נקרעים מעט זה לא נורא.
      • 5. מסדרים בשכבה אחידה את מילוי הבשר שהכנו מעל שלושת שכבות הבצק ומעליו מניחים את שני העלים הנותרים ומברישים כל אחד מהם היטב בשמן ומים.
      • 6. מברישים את השכבה העליונה בנדיבות בביצה הטרופה ומכניסים ל-20 דקות שלתנור שחומם מראש ל-180 מעלות או עד שהמאפה מזהיב ומקבל מעטה פריך.

      עוד מתכוני פשטידות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -