פסטל של מסעדת ויטושה
מסעדת "ויטושה" מציגה מאכל בולגרי שמזכיר בורקס, וממולא בבשר בקר. אופייני ליהודי בולגריה, בעיקר לסעודת ראש השנה וערב שבת. מגישים חם עם סלט ירקות.
פסטל בויטושה (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- ל-6 מנות:
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 1/2 קילו בשר בקר טחון
- 2 ביצים
- 1 חציל
- 1/2 חבילת עלי פילו (מחלקים אותה כך שבמקום מלבן ייווצרו שני ריבועים)
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1. מחממים תנור ל-200 מעלות על מצב גריל.
- 2. אופים את החציל כשעה עד לריכוך. קולפים ומשאירים במסננת למשך לילה על מנת שהחציל יגיר את כל הנוזלים.
- 3. למחרת, קוצצים דק את בשר החציל.
- 4. מחממים סיר עם מעט שמן קנולה ומטגנים את הבצל. מוסיפים את הבשר הטחון ובשר החציל, ומטגנים כ-10 דקות עד שהבשר נסגר היטב מכל הכיוונים ובשר החציל מזהיב מעט.
- 5. מורידים מהאש, מעבירים לקערה ומערבבים עם ביצה אחת והתבלינים.
- 6. מורידים את טמפרטורת התנור ל-170 מעלות. על תבנית פורשים מחצית מערימת עלי הפילו (כ-7 עלים), מעל פורשים את תערובת הבשר בצורה שווה. סוגרים את החצי השני של עלי הפילו.
- 7. בתוך קערה טורפים את הביצה השנייה עם מזלג ומברישים על חלקו העליון של הפסטל.
- 8. אופים בין 25-30 דקות עד שמשחים יפה. מגישים חם.
- 9. סודות מהמטבח: לפני שנכנס לתנור מומלץ לחרוץ את החציל במזלג. את הפסטל כדאי לחתוך ל-6 לפני האפייה כי קשה יותר לחלק אותו לפרוסות לאחר האפייה. בדרך זו הוא גם נאפה טוב יותר, החום מגיע בצורה שווה לכל הפסטל. בארץ הנטייה היא להשתמש דווקא בבצק עלים, אבל בצק הפילו הוא האותנטי יותר. אם רוצים אפשר להמיר לבצק עלים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה