- 1. קולפים וחותכים את החצילים לאורך לפרוסות דקיקות בעובי חצי סנטימטר.
-
- 2. מטגנים את החצילים בשמן עמוק במשך מספר דקות עד להזהבה. מצננים את החצילים ומעבירים למסננת במקרר למשך הלילה בכדי להפטר מעודפי מים ושמן.
-
- 3. קוצצים את העגבניות דק או טוחנים במטחנת בשר ליצירת עגבניות מרוסקות.
-
- 4. בסיר עם מעט שמן מטגנים בצל, בשר טחון, ואת העגבניות עם מלח ופלפל. מטגנים כ-20 דקות על אש קטנה בסיר לא מכוסה. מורידים מהאש ומצננים מעט.
-
- 5. בתחתית תבנית פיירקס בינונית מסדרים שכבת חצילים, שכבה מהמלית ושכבה נוספת של חצילים. מעל מוזגים את המים, כדי שהמוסקה לא תתייבש.
-
- 6. מכינים בשמל: בסיר קטן ממיסים חמאה עם קמח ו-2 כפות חלב מערבבים על האש עד שמסמיך. מורידים מהאש, ומצננים מספר דקות. מוסיפים ביצה, מערבבים היטב ויוצקים מעל השכבה העליונה של המוסקה.
-
- 7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה עד שהמוסקה מזהיבה בחלקה העליון.
-
- 8. מגישים עם סלט ירוק.
-
-
- סודות הממטבח
- *אפשר להשתמש במנדולינה כדי לחתוך את החצילים לפרוסות דקות מאוד. ככל שהחציל דק יותר יספוג יותר ויאפה טוב יותר.
-
- *כדי להפוך את המנה לכשרה וכבדה פחות אפשר להמיר את הבשמל: להמיר את החמאה בשמן, ובמקום חלב להמיר במים ולבשל אותם עם קמח עד להסמכה. לצנן ולהוסיף את הביצה. אופציה נוספת היא לוותר על הרוטב ולעטר את החלק העליון של המוסקה בעגבניות פרוסות.
-
- *כשמוסיפים את הביצה לתערובת החמה היא עשויה להיקרש, לכן מומלץ לתת לתערובת להצטנן מעט טרם הוספת הביצה.
-
- *גם כאן הסוגים משתנים לפי אזורים בבלקן. במתכונים אחרים משלבים תפוחי אדמה ושום ואילו בויטושה מגישים גם מוסקה תפוחי אדמה, שהיא מוסקה צמחונית.