- 1. במחבת עם מעט שמן מטגנים את הבצל והגזר עד שהבצל נהיה שקוף. מוסיפים את האורז והבשר ומטגנים עד שהבשר נסגר, כ-10 דקות.
-
- 2. לאחר השחמת הבשר מוסיפים 3 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומבשלים רבע שעה על אש קטנה.
-
- 3. מפרידים בזהירות את עלי הכרוב בכדי שלא ייקרעו.
-
- 4. לוקחים עלה כרוב אחד ומתחילים למלא: שמים כף גדושה מהמילוי לאורך החלק העליון של השליש התחתון של העלה. מגלגלים עד השליש, לנקודה שבה הבשר מכוסה בעלה הכרוב. בנקודה זו סוגרים משני הצדדים בדומה למעטפה בכדי שהמילוי לא יברח.
-
- 5. ממשיכים לגלגל כלפי מעלה עד לסגירה מוחלטת . בשל גודלם של עלי הכרוב, בניגוד לעלי גפן למשל, שנהוג לגלגל לגודל אצבע, כאן יוצא עלה מאסיבי במיוחד.
-
- 6. מרפדים את תחתית הסיר בעלי כרוב (רצוי להשתמש בעלים קרועים ובפגומים). מסדרים את העלים הממולאים אחד על השני כשהקצה הפתוח שסגרנו פונה כלפי מטה (כדי שלא ייפתחו בבישול). העלים צריכים להיות דחוסים בסיר בצפיפות כדי שלא יתפרקו. מכסים לבסוף בעוד עלה כרוב גדול.
-
- 7. מוסיפים עוד 3 כוסות מים ומבשלים על אש קטנה שעה וחצי. למי שאין סלידה מטעמים מלוחים, מומלץ להוסיף את מי בישול הכרוב לסיר. למי שמעדיף להפחית במלח אפשר לבשל במים רגילים ולתבל במעט מלח ופלפל.
-
- 8. בהגשה מעטרים את עלי הכרוב בפפריקה מתוקה.
-
-
- סודות מהמטבח
- *אפשר לכבוש את הכרוב בבית אבל יש לקחת בחשבון כמה דברים. ראשית כל, הכבישה נעשית במלח במיכל אטום, כאשר הכרוב צריך לעמוד בחוץ כשבועיים במזג אוויר קר. אם מזג האוויר חם מדי, התהליך עשוי להיכשל. בנוסף, לקבלת מקסימום טעמים צריך לכבוש את הכרוב בשלמותו ולא לחתוך לחתיכות כלומר להשיג כלי גדול דיו שיכיל ראש כרוב ויהיה אטום לחלוטין.
-
- *גם אם עלה הכרוב קרוע מעט אפשר להמשיך ולקפל. אם הקרע בעלה רציני אפשר לרפד אתו את תחתית הסיר או את חלקו העליון.
-
- *ישנן גרסאות עם רוטב עגבניות אבל הן אופייניות יותר לרומניה השכנה.
-
- *הבולגרים נוהגים לאכול את עלי הכרוב עם פרוסת לחם, הרוסים אוכלים עם שמנת חמוצה