- 1. מנקים את הכרישה: חותכים אותה לפרוסות דקות ושוטפים היטב במים לפחות 5 דקות.
-
- 2. בסיר, מניחים את הכרישה והבצל ומכסים במים רותחים. מביאים לרתיחה, מכסים ומורידים ללהבה נמוכה.
-
- 3. לאחר כחצי שעה של בישול מסננים את הכרישה והבצל ממים.
-
- 4. סוחטים: לוקחים מעט מהכרישה בידיים וסוחטים היטב. חוזרים על הפעולה שוב עם אותן חתיכות כרישה עד אשר אין יותר מים. מייבשים באותו האופן גם את הבצל (ייבושו אמור להיות קל יותר).
-
- 5. לאחר שהבצל והכרישה יובשו לחלוטין מעבירים אותם למטחנת בשר וטוחנים (במידה ואין מטחנת בשר, יש לקצוץ את הכרישה קטן ככל האפשר). מעבירים לקערה.
-
- 6. מוסיפים בשר טחון, ביצים, מלח, פלפל ופירורי לחם ומערבבים היטב עד ליצירת תערובת אחידה.
-
- 7. יוצרים קציצות בגודל בינוני.
-
- 8. במחבת מחממים שמן חצי עמוק לטיגון. מטגנים את הקציצות כ-5 דקות מכל צד עד להזהבה.
-
-
- סודות מהמטבח
- *הכרישה מתכווצת מאוד במהלך הבישול, לכן מומלץ לקנות הרבה ממנה, גם אם נראה שיש יותר מדי.
-
- *בשלב ניקוי הכרישה חשוב לנקות היטב כי לעתים נדבר בוץ בחלקים הפנימיים שלה.
-
- *תהליך הסחיטה הוא הקריטי ביותר במתכון וחשוב לעשות אותו ביסודיות. אין קיצורי דרך. השיטה הכי טובה לסחוט את הכרישה היא לקחת בידיים בכל פעם כמות קטנה ולסחוט מספר פעמים.
-
- *מומלץ לא לטגן בכל פעם יותר מ-5 קציצות, אחרת הן יורידו מדי את טמפרטורת השמן וייספחו יותר שמן.
-
- *לקציצות צמחוניות מוותרים על הבשר ומשאירים את הכמויות כפי שהן, אם רוצים, לפי מתכונים מסורתיים בולגריים אחרים, אפשר להוסיף לתערובת במקום הבשר שני תפוחי אדמה מבושלים לדרגת פירה, מעוכים וסחוטים ממים.