לוטניצה

המטבוחה הבולגרית, שאותה אוכלים קרה לצד חלה טרייה

מתכון מאת: מסעדת ויטושה, מערכת וואלה!
לוטניצה. נמרוד סונדרס
לוטניצה

מצרכים

  • ל-10 מנות:
  • 4 ק"ג גמבות אדומות גדולות
  • 1/2 1 ק"ג עגבניות טריות
  • 200 מ"ל שמן חמניות/סויה
  • כפית מלח
  • 2 כפות סוכר

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות למצב גריל.
  • 2. קולים את הגמבות בתנור, כחצי שעה עד שהעור של הגמבה מתקמט היטב מכל הכיוונים.
  • 3. קולפים את הגמבות ומשאירים ללילה על מסננת מעל קערה במקרר שיגירו נוזלים.
  • 4. למחרת, חותכים את העגבניות ל-4 וטוחנים במטחנה ידנית יחד עם הגמבות הקלופות.
  • 5. מעבירים לסיר. מוסיפים שמן, מלח וסוכר ומביאים לרתיחה. מורידים את האש ומבשלים ללא כיסוי. כל מספר דקות דואגים לערבב בכדי שלא יישרף. המנה מוכנה לאחר אידוי כל הנוזלים (בין חצי שעה לשעה).
  • 6. מגישים קר עם לחם.
  • סודות מהמטבח
  • * המטבח הבולגרי הפשוט לא משתמש בחריף, אבל אם רוצים להפוך את המנה לפיקנטית יש כמה אופציות: אפשר להוסיף בין כפית לכף צ'ילי יבש לפי הטעם (בשלב הוספת התבלינים) או להוסיף חצי פלפל ירוק לפי הטעם בשלב הבישול.
  • * מומלץ להכין כמות גדולה ולהקפיא בפריזר. במקרר זה מחזיק מספר ימים, אבל הכי טעים כשטרי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully