- 1. מחממים תנור ל-200 מעלות למצב גריל.
-
- 2. קולים את החצילים השלמים בתנור כחצי שעה. לאחר חצי שעה מוסיפים את הגמבות והעגבניות בשלמותן וממשיכים בקלייה.
-
- 3. לאחר חצי שעה נוספת של קליה, כשבשר הגמבה והעגבניות מתקמט מכל הצדדים מוציאים את הירקות מהתנור. מוודאים שהחציל רך גם כן: הוא צריך להיות לשנות את צבעו, להתקמט מעט והוא נדקר בקלות על ידי מזלג מכל כיוון.
-
- 4. קולפים את שלושתם מהקליפה (כדאי לחכות שיתקררו כיוון שכשהם יוצאים מהתנור, הנוזלים בתוכם רותחים). עושים חתך בפלפלים ומנקים את חלקם הפנימי היטב. שמים מעל למסננת בכדי שיגירו נוזלים ומשאירים ללילה במקרר.
-
- 5. למחרת, קוצצים היטב עם סכין את כל הירקות לגודל קטן ככל שניתן. מערבבים עם שמן, מלח ושום. מגישים קר עם לחם.
-
- סודות מהמטבח
- * כדי שהחצילים ייחרכו בצורה מיטבית אפשר לחורר אותם היטב במזלג מכל הצדדים לפני תחילת הקלייה.
-
- * ניתן להכין את החציל על אש גלויה של הכיריים לטעמים מעט שרופים. לפי ויולטה הטעמים האלה אינם חלק מהסלט בגרסתה ולכן את החציל היא עושה בגריל.
-
- * לקילוף קל יותר של העגבניה והפלפל - אפשר להכניס אותם לשקית ניילון ולסגור היטב בכדי ש"יזיעו", ולאחר חמש דקות הקליפה יורדת בקלות.
-
- * לא מומלץ להשתמש בבלנדר כשקוצצים את העגבניה החציל והגמבה. הבלנדר הורס את המרקם של החציל ושל הסלט בכלל והופך אותו לנוזלי ומחיתי מדי.
-
- * אפשר להחליף את השמן בשמן זית איכותי.