סלט חצילים יווני
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 חציל בלאדי חצוי לאורכו וחתוך לפרוסות בעובי 1 ס"מ
- 2 כפות מלח גס
- שמן לטיגון
- 2 מלפפונים חמוצים חתוכים לרצועות
- 1 בצל סגול פרוס חתוך לחצי ולפרוסות דקות
- 2 פלפלים אדומים קלויים וקלופים חתוכים לרצועות דקות
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
- מיץ מלימון אחד
- מלח
- 5 כפות שמן זית
- שדרוג:
- נקניק קבנוס פרוס
אופן ההכנה
- 1. מפזרים מעל החצילים מלח גס ומניחים במסננת ל5- שעות.
- 2. מטגנים את החצילים בשמן חצי עמוק עד לקבלת צבע זהוב.
- 3. מערבבים את כל הירקות ומתבלים במלח, לימון ושמן זית.
- 4. מסדרים את החצילים בצלחת ומכסים בתערובת של הירקות המתובלת.
- לשדרוג: ניתן לפזר מעל פרוסות של נקניק קבנוס