סלט מנגולד חמים עם זרעי כוסברה

סלט מרוקאי חמים של עלי מנגולד ובצל מטוגן מתובלים בזרעי כוסברה. מושלם לפתיחת לסלטים של שולחן השבת ומתאים גם לפסח

מתכון מאת: רן שמואלי ועומר אבישר למסעדת קלארו, מערכת וואלה! אוכל
סלט מנגולד של מסעדת קלארו. דרור עינב
סלט מנגולד של מסעדת קלארו

מצרכים

    • 1 בצל
    • 2 צרורותעלי מנגולד
    • 1 צרורכוסברה קצוצה
    • 1 כףזרעי כוסברה
    • 5 שיני שום פרוסות
    • 1 כףשמן זית
    • מלח לפי הטעם
    • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
    • ½ כוסמים
    • ½ לימון

אופן ההכנה

איך מכינים סלט מנגולד חמים עם זרעי כוסברה?

  • 1מפרידים בין הגבעולים (החלק הלבן) לעלי המנגולד הירוקים.
  • 2קוצצים דק את הגבעולים יחד עם הבצל. את החלק הירוק חותכים בצורה גסה מאוד (כל עלה לשלושה חלקים בממוצע).
  • 3קולים במחבת ללא שמן את זרעי הכוסברה, מוסיפים את שמן הזית, את הבצל הקצוץ וגבעולי המנגולד הלבנים והקצוצים ומאדים. מוסיפים גם את שיני השום הפרוסות וממשיכים לאדות עוד 2 דקות.
  • 4מוסיפים את עלי המנגולד, הכוסברה הקצוצה והמים. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כ-20 דקות עד לריכוך מלא של העלים.
  • 5רגע לפני שמסירים מהאש סוחטים פנימה מיץ לימון ומוסיפים עוד כף שמן זית. מערבבים ומסירים מהאש. טועמים ומתקנים תיבול.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully