סלט מנגולד חמים עם זרעי כוסברה
סלט מרוקאי חמים של עלי מנגולד ובצל מטוגן מתובלים בזרעי כוסברה. מושלם לפתיחת הסלטים של שולחן השבת ומתאים גם לפסח
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1בצל
- 2צרורותעלי מנגולד
- 1צרורכוסברה קצוצה
- 1כףזרעי כוסברה
- 5שיני שום פרוסות
- 1כףשמן זית
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- ½כוסמים
- ½לימון
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים סלט מנגולד חמים עם זרעי כוסברה?
- 1מפרידים בין הגבעולים (החלק הלבן) לעלי המנגולד הירוקים.
- 2קוצצים דק את הגבעולים יחד עם הבצל. את החלק הירוק חותכים בצורה גסה מאוד (כל עלה לשלושה חלקים בממוצע).
- 3קולים במחבת ללא שמן את זרעי הכוסברה, מוסיפים את שמן הזית, את הבצל הקצוץ וגבעולי המנגולד הלבנים והקצוצים ומאדים. מוסיפים גם את שיני השום הפרוסות וממשיכים לאדות עוד 2 דקות.
- 4מוסיפים את עלי המנגולד, הכוסברה הקצוצה והמים. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כ-20 דקות, עד לריכוך מלא של העלים.
- 5רגע לפני שמסירים מהאש סוחטים פנימה מיץ לימון ומוסיפים עוד כף שמן זית. מערבבים ומסירים מהאש. טועמים ומתקנים תיבול.