סלקים אפויים במלח גס
אפיית הסלקים במלח גס סופחת את הנוזלים שלהם ומחזקת את הטעם והמתיקות. ניתן לעשות במלח שימוש חוזר בכל ירקות השורש שאופים
סלט סלק של מסעדת קלארו (צילום: דרור עינב)
מחשבון המרות
- 10 סלקים לא גדולים
- 1 כפית זרעי כמון
- חופן עלי נענע טריים
- 1 כף רכז רימונים
- 1 כף שמן זית
- 1 קילו מלח גס
- 1. שוטפים את הסלקים ביסודיות ומייבשים. מרפדים תבנית אפייה במלח גס, מניחים את הסלקים על המלח ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, כשעה עד שעה וחצי או עד שהסלקים הופכים רכים. מוציאים מהתנור ומצננים.
- 2. חותכים את הסלקים לרבעים ומעבירים לקערת ערבוב. מוסיפים את זרעי הכמון ועלי הנענע ומטבלים בשמן זית, רכז רימונים ומלח.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה