סלקים אפויים במלח גס
אפיית הסלקים במלח גס סופחת את הנוזלים שלהם ומחזקת את הטעם והמתיקות. ניתן לעשות במלח שימוש חוזר בכל ירקות השורש שאופים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 10 סלקים לא גדולים
- 1 כפית זרעי כמון
- חופן עלי נענע טריים
- 1 כף רכז רימונים
- 1 כף שמן זית
- 1 קילו מלח גס
אופן ההכנה
- 1. שוטפים את הסלקים ביסודיות ומייבשים. מרפדים תבנית אפייה במלח גס, מניחים את הסלקים על המלח ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, כשעה עד שעה וחצי או עד שהסלקים הופכים רכים. מוציאים מהתנור ומצננים.
- 2. חותכים את הסלקים לרבעים ומעבירים לקערת ערבוב. מוסיפים את זרעי הכמון ועלי הנענע ומטבלים בשמן זית, רכז רימונים ומלח.