סלקים אפויים במלח גס

אפיית הסלקים במלח גס סופחת את הנוזלים שלהם ומחזקת את הטעם והמתיקות. ניתן לעשות במלח שימוש חוזר בכל ירקות השורש שאופים

מתכון מאת: רן שמואלי ועומר אבישר למסעדת קלארו, מערכת וואלה!
סלט סלק של מסעדת קלארו. דרור עינב
סלט סלק של מסעדת קלארו

מצרכים

  • 10 סלקים לא גדולים
  • 1 כפית זרעי כמון
  • חופן עלי נענע טריים
  • 1 כף רכז רימונים
  • 1 כף שמן זית
  • 1 קילו מלח גס

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים את הסלקים ביסודיות ומייבשים. מרפדים תבנית אפייה במלח גס, מניחים את הסלקים על המלח ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, כשעה עד שעה וחצי או עד שהסלקים הופכים רכים. מוציאים מהתנור ומצננים.
  • 2. חותכים את הסלקים לרבעים ומעבירים לקערת ערבוב. מוסיפים את זרעי הכמון ועלי הנענע ומטבלים בשמן זית, רכז רימונים ומלח.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully