סלט ניסואז אביבי
האביב מספק חומרי גלם מדהימים, והשף אמיר מרקוביץ מ"הרובע השישי" משלב אותם בסלט ניסואז אביבי עם אפונה טרייה, שעועית ירוקה, אנשובי וטונה אדומה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 200 גרם שעועית ירוקה חלוטה
- 1 כוס אפונה טרייה חלוטה
- 2 עגבניות חתוכות ל-6 כל אחת
- 6 עגבניות שרי צהובות חתוכות לחצאים
- 2 כפות זיתי קלמטה מגולענים
- 6 פילטים של אנשובי
- 1 בצל סגול חתוך לפרוסות דקות
- 1 כף צלפים
- 2 ביצים קשות חצויות לחצי
- 250 גרם טונה אדומה טרייה
- קורט מלח גס / אטלנטי
- קורט פלפל שחור גרוס
- 1/4 כוס שמן זית כתית
- 2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה
- 1. צורבים את הטונה האדומה במחבת עם מעט שמן זית כך שכל צדדיה יצרבו קלות ובפנים תישאר הטונה בדרגת עשייה נאה.
- 2. מעבירים את הטונה הצרובה למגש חיתוך ופורסים לפרוסות דקות.
- 3. מכניסים לקערה את השעועית הירוקה, האפונה, העגבניות, זיתי הקלמטה, הצלפים, הבצל, האנשובי והטונה האדומה.
- 4. מתבלים את כל המרכיבים בשמן זית, מלח, פלפל, ולימון ומערבבים היטב.
- 5. מעבירים לצלחת הגשה מניחים את הביצים הקשות מעל ומגישים.