- 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
-
- 2. מניחים את הסלקים בתבנית עם מלח גס ואופים בתנור כשעה עד שהם רכים, מוציאים מהתנור ונותנים להם להתקרר.
-
- 3. לאחר שהסלקים התקררו מקלפים אותם וחותכים לקוביות.
-
- 4. מקלפים את הארטישוק עד שמגיעים ללב ובעזרת סכין מקלפים מסביב .
-
- 5. חותכים את הארטישוקים לחצאים ומנקים מהשערות.
-
- 6. מבשלים את הארטישוקים במים עם חצי כפית מלח ו-2 לימונים כ- 4 דקות עד שהם מתרככים .
-
- 7. מוציאים את הארטישוקים ומצננים אותם.
-
- 8. צורבים את חצאי הארטישוק במחבת גריל משני הצדדים.
-
- 9. חולטים את האספרגוס במים חמים עם מעט מלח כ-2 דקות ומוציאים למי קרח. חותכים את האספרגוסים לשלוש. מכניסים את כל המרכיבים לקערה ומתבלים בשמן זית, לימון, מלח, פלפל ודבש. מערבבים היטב ומעבירים לקערת הגשה.