מתכונים חמים

סלט ארטישוק סלק ואספרגוס

האביב מספק חומרי גלם מדהימים, והשף אמיר מרקוביץ מהרובע השישי משלב אותם בסלט עם ארטישוק צלוי, קוביות סלק, עלי ארוגולה, צ'ילי ואספרגוס.

מתכון מאת: אמיר מרקוביץ, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

סלטים באיטלקייה בתחנה (צילום: דרור עינב)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 מנות
  • 8 יחידות ארטישוק
  • חופן עלי ארוגולה
  • 1 צרור אספרגוס
  • 2 סלקים
  • 1/2 פלפל צ'ילי אדום פרוס דק
  • 1 כף עלי אורגנו טריים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 1 כף דבש
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 2. מניחים את הסלקים בתבנית עם מלח גס ואופים בתנור כשעה עד שהם רכים, מוציאים מהתנור ונותנים להם להתקרר.
  • 3. לאחר שהסלקים התקררו מקלפים אותם וחותכים לקוביות.
  • 4. מקלפים את הארטישוק עד שמגיעים ללב ובעזרת סכין מקלפים מסביב .
  • 5. חותכים את הארטישוקים לחצאים ומנקים מהשערות.
  • 6. מבשלים את הארטישוקים במים עם חצי כפית מלח ו-2 לימונים כ- 4 דקות עד שהם מתרככים .
  • 7. מוציאים את הארטישוקים ומצננים אותם.
  • 8. צורבים את חצאי הארטישוק במחבת גריל משני הצדדים.
  • 9. חולטים את האספרגוס במים חמים עם מעט מלח כ-2 דקות ומוציאים למי קרח. חותכים את האספרגוסים לשלוש. מכניסים את כל המרכיבים לקערה ומתבלים בשמן זית, לימון, מלח, פלפל ודבש. מערבבים היטב ומעבירים לקערת הגשה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully