
סלטים באיטלקייה בתחנה (דרור עינב)
- ל-4 מנות
- 8 יחידות ארטישוק
- חופן עלי ארוגולה
- 1 צרור אספרגוס
- 2 סלקים
- 1/2 פלפל צ'ילי אדום פרוס דק
- 1 כף עלי אורגנו טריים
- 1/4 כוס שמן זית
- 3 כפות מיץ לימון
- 1 כף דבש
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
- 2. מניחים את הסלקים בתבנית עם מלח גס ואופים בתנור כשעה עד שהם רכים, מוציאים מהתנור ונותנים להם להתקרר.
- 3. לאחר שהסלקים התקררו מקלפים אותם וחותכים לקוביות.
- 4. מקלפים את הארטישוק עד שמגיעים ללב ובעזרת סכין מקלפים מסביב .
- 5. חותכים את הארטישוקים לחצאים ומנקים מהשערות.
- 6. מבשלים את הארטישוקים במים עם חצי כפית מלח ו-2 לימונים כ- 4 דקות עד שהם מתרככים .
- 7. מוציאים את הארטישוקים ומצננים אותם.
- 8. צורבים את חצאי הארטישוק במחבת גריל משני הצדדים.
- 9. חולטים את האספרגוס במים חמים עם מעט מלח כ-2 דקות ומוציאים למי קרח. חותכים את האספרגוסים לשלוש. מכניסים את כל המרכיבים לקערה ומתבלים בשמן זית, לימון, מלח, פלפל ודבש. מערבבים היטב ומעבירים לקערת הגשה.
עוד מתכוני סלטים
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה