סלט ארטישוק סלק ואספרגוס
האביב מספק חומרי גלם מדהימים, והשף אמיר מרקוביץ מהרובע השישי משלב אותם בסלט עם ארטישוק צלוי, קוביות סלק, עלי ארוגולה, צ'ילי ואספרגוס.
מצרכים
- ל-4 מנות
- 8 יחידות ארטישוק
- חופן עלי ארוגולה
- 1 צרור אספרגוס
- 2 סלקים
- 1/2 פלפל צ'ילי אדום פרוס דק
- 1 כף עלי אורגנו טריים
- 1/4 כוס שמן זית
- 3 כפות מיץ לימון
- 1 כף דבש
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
- 2. מניחים את הסלקים בתבנית עם מלח גס ואופים בתנור כשעה עד שהם רכים, מוציאים מהתנור ונותנים להם להתקרר.
- 3. לאחר שהסלקים התקררו מקלפים אותם וחותכים לקוביות.
- 4. מקלפים את הארטישוק עד שמגיעים ללב ובעזרת סכין מקלפים מסביב .
- 5. חותכים את הארטישוקים לחצאים ומנקים מהשערות.
- 6. מבשלים את הארטישוקים במים עם חצי כפית מלח ו-2 לימונים כ- 4 דקות עד שהם מתרככים .
- 7. מוציאים את הארטישוקים ומצננים אותם.
- 8. צורבים את חצאי הארטישוק במחבת גריל משני הצדדים.
- 9. חולטים את האספרגוס במים חמים עם מעט מלח כ-2 דקות ומוציאים למי קרח. חותכים את האספרגוסים לשלוש. מכניסים את כל המרכיבים לקערה ומתבלים בשמן זית, לימון, מלח, פלפל ודבש. מערבבים היטב ומעבירים לקערת הגשה.