וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קרם שעועית עם סלט קטניות וחזרת

רונן סקינזיס ממסעדת מאנטה ריי מכין קרם שעועית עם סלט עשיר משלל קטניות, קולורבי וחזרת.

מתכון מאת: רונן סקינזיס, מערכת וואלה

מנות חזרת במסעדת מנטה ריי. אפיק גבאי
מנות חזרת במסעדת מנטה ריי

מצרכים למתכון

  • ל-6 סועדים:
  • לקרם שעועית
  • 1כוס שעועית לבנה, מושרית לילה במים
  • 1 גזר קלוף וחתוך גס
  • 1/3 כוס ממרח שקדים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • קורט של מלח ושל פלפל
  • לסלט
  • 1/4 כוס גרגירי חומוס, מושרים לילה במים
  • 1/4 כוס פול יבש, מושרה לילה במים
  • 1/4 כוס שעועית שחורה, מושרית לילה במים
  • 1/4 כוס לוביה יבשה, מושרית לילה במים
  • 1/4 כוס עדשים כתומות, מושרות במים שעה לפני הבישול
  • 2 קולורבי, קלופים וחתוכים לקוביות של 1 ס"מ
  • 2 כפות שורש חזרת מגורר
  • 1כף חומץ שרי
  • מיץ מ-1 לימון
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח,פלפל שחור גרוס
  • 1/3 כוס בצל ירוק פרוס דק
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס חמוציות

אופן ההכנה

  • 1. הקרם: מבשלים את השעועית עם הגזר במים כשעה או עד שהיא רכה מאוד. מסננים ושומרים את נוזל הבישול. מעבירים את השעועית למכל מעבד המזון יחד עם ממרח השקדים ו-1/3 כוס מנוזלי הבישול ומעבדים כ-5 דקות, עד שמתקבל מרקם של חומוס. אם יש צורך, מוסיפים עוד מנוזלי הבישול. מתבלים במלח ומעט פלפל. מעבירים לקערה ומקררים לטמפרטורת החדר.
  • 2. מסננים את הקטניות ומבשלים אותן עד שהן רכות (כ-40 דקות לחומוס, לפול ולשעועית השחורה, כ-30 דקות ללוביה וכ-20 דקות לעדשים). אפשר לבשל בנפרד, או להתחיל בקטניות שדורשות זמן ארוך יותר, ולהוסיף לסיר בהמשך את אלה שזמן בישולן קצר יותר. מסננים ומקררים.
  • 3. מעבירים את כל הקטניות לקערה. מוסיפים את הקולורבי, החזרת, החומץ, מיץ הלימון ושמן הזית. מתבלים במלח ומעט פלפל ומערבבים. מוסיפים את הבצל הירוק, הפטרוזיליה והחמוציות ומערבבים היטב.
  • 4. להגשה, מורחים את קרם השעועית בצלחות הגשה, מניחים מעל את סלט הקטניות ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully