פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קרם שעועית עם סלט קטניות וחזרת

      רונן סקינזיס ממסעדת מאנטה ריי מכין קרם שעועית עם סלט עשיר משלל קטניות, קולורבי וחזרת.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מנות חזרת במסעדת מנטה ריי (אפיק גבאי)
      מנות חזרת במסעדת מנטה ריי (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • ל-6 סועדים:
      • לקרם שעועית
      • 1כוס שעועית לבנה, מושרית לילה במים
      • 1 גזר קלוף וחתוך גס
      • 1/3 כוס ממרח שקדים
      • 2 כפות מיץ לימון
      • קורט של מלח ושל פלפל
      • לסלט
      • 1/4 כוס גרגירי חומוס, מושרים לילה במים
      • 1/4 כוס פול יבש, מושרה לילה במים
      • 1/4 כוס שעועית שחורה, מושרית לילה במים
      • 1/4 כוס לוביה יבשה, מושרית לילה במים
      • 1/4 כוס עדשים כתומות, מושרות במים שעה לפני הבישול
      • 2 קולורבי, קלופים וחתוכים לקוביות של 1 ס"מ
      • 2 כפות שורש חזרת מגורר
      • 1כף חומץ שרי
      • מיץ מ-1 לימון
      • 3 כפות שמן זית
      • מלח,פלפל שחור גרוס
      • 1/3 כוס בצל ירוק פרוס דק
      • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
      • 1/2 כוס חמוציות

      אופן ההכנה

      • 1. הקרם: מבשלים את השעועית עם הגזר במים כשעה או עד שהיא רכה מאוד. מסננים ושומרים את נוזל הבישול. מעבירים את השעועית למכל מעבד המזון יחד עם ממרח השקדים ו-1/3 כוס מנוזלי הבישול ומעבדים כ-5 דקות, עד שמתקבל מרקם של חומוס. אם יש צורך, מוסיפים עוד מנוזלי הבישול. מתבלים במלח ומעט פלפל. מעבירים לקערה ומקררים לטמפרטורת החדר.
      • 2. מסננים את הקטניות ומבשלים אותן עד שהן רכות (כ-40 דקות לחומוס, לפול ולשעועית השחורה, כ-30 דקות ללוביה וכ-20 דקות לעדשים). אפשר לבשל בנפרד, או להתחיל בקטניות שדורשות זמן ארוך יותר, ולהוסיף לסיר בהמשך את אלה שזמן בישולן קצר יותר. מסננים ומקררים.
      • 3. מעבירים את כל הקטניות לקערה. מוסיפים את הקולורבי, החזרת, החומץ, מיץ הלימון ושמן הזית. מתבלים במלח ומעט פלפל ומערבבים. מוסיפים את הבצל הירוק, הפטרוזיליה והחמוציות ומערבבים היטב.
      • 4. להגשה, מורחים את קרם השעועית בצלחות הגשה, מניחים מעל את סלט הקטניות ומגישים.

      עוד מתכוני תוספות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -