קרם שעועית עם סלט קטניות וחזרת
רונן סקינזיס ממסעדת מאנטה ריי מכין קרם שעועית עם סלט עשיר משלל קטניות, קולורבי וחזרת.
מצרכים
- ל-6 סועדים:
- לקרם שעועית
- 1כוס שעועית לבנה, מושרית לילה במים
- 1 גזר קלוף וחתוך גס
- 1/3 כוס ממרח שקדים
- 2 כפות מיץ לימון
- קורט של מלח ושל פלפל
- לסלט
- 1/4 כוס גרגירי חומוס, מושרים לילה במים
- 1/4 כוס פול יבש, מושרה לילה במים
- 1/4 כוס שעועית שחורה, מושרית לילה במים
- 1/4 כוס לוביה יבשה, מושרית לילה במים
- 1/4 כוס עדשים כתומות, מושרות במים שעה לפני הבישול
- 2 קולורבי, קלופים וחתוכים לקוביות של 1 ס"מ
- 2 כפות שורש חזרת מגורר
- 1כף חומץ שרי
- מיץ מ-1 לימון
- 3 כפות שמן זית
- מלח,פלפל שחור גרוס
- 1/3 כוס בצל ירוק פרוס דק
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס חמוציות
אופן ההכנה
- 1. הקרם: מבשלים את השעועית עם הגזר במים כשעה או עד שהיא רכה מאוד. מסננים ושומרים את נוזל הבישול. מעבירים את השעועית למכל מעבד המזון יחד עם ממרח השקדים ו-1/3 כוס מנוזלי הבישול ומעבדים כ-5 דקות, עד שמתקבל מרקם של חומוס. אם יש צורך, מוסיפים עוד מנוזלי הבישול. מתבלים במלח ומעט פלפל. מעבירים לקערה ומקררים לטמפרטורת החדר.
- 2. מסננים את הקטניות ומבשלים אותן עד שהן רכות (כ-40 דקות לחומוס, לפול ולשעועית השחורה, כ-30 דקות ללוביה וכ-20 דקות לעדשים). אפשר לבשל בנפרד, או להתחיל בקטניות שדורשות זמן ארוך יותר, ולהוסיף לסיר בהמשך את אלה שזמן בישולן קצר יותר. מסננים ומקררים.
- 3. מעבירים את כל הקטניות לקערה. מוסיפים את הקולורבי, החזרת, החומץ, מיץ הלימון ושמן הזית. מתבלים במלח ומעט פלפל ומערבבים. מוסיפים את הבצל הירוק, הפטרוזיליה והחמוציות ומערבבים היטב.
- 4. להגשה, מורחים את קרם השעועית בצלחות הגשה, מניחים מעל את סלט הקטניות ומגישים.