- 1. הקרם: מבשלים את השעועית עם הגזר במים כשעה או עד שהיא רכה מאוד. מסננים ושומרים את נוזל הבישול. מעבירים את השעועית למכל מעבד המזון יחד עם ממרח השקדים ו-1/3 כוס מנוזלי הבישול ומעבדים כ-5 דקות, עד שמתקבל מרקם של חומוס. אם יש צורך, מוסיפים עוד מנוזלי הבישול. מתבלים במלח ומעט פלפל. מעבירים לקערה ומקררים לטמפרטורת החדר.
-
- 2. מסננים את הקטניות ומבשלים אותן עד שהן רכות (כ-40 דקות לחומוס, לפול ולשעועית השחורה, כ-30 דקות ללוביה וכ-20 דקות לעדשים). אפשר לבשל בנפרד, או להתחיל בקטניות שדורשות זמן ארוך יותר, ולהוסיף לסיר בהמשך את אלה שזמן בישולן קצר יותר. מסננים ומקררים.
-
- 3. מעבירים את כל הקטניות לקערה. מוסיפים את הקולורבי, החזרת, החומץ, מיץ הלימון ושמן הזית. מתבלים במלח ומעט פלפל ומערבבים. מוסיפים את הבצל הירוק, הפטרוזיליה והחמוציות ומערבבים היטב.
-
- 4. להגשה, מורחים את קרם השעועית בצלחות הגשה, מניחים מעל את סלט הקטניות ומגישים.