- 1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. קולפים את תפוח האדמה ואת הלפתות וחותכים אותם לרבעים. מניחים בתבנית צלייה ומוסיפים את המירין, היין הלבן והמים.
-
- 2. חובטים מעט בגבעול הלמון גראס כדי לשחרר ממנו את הטעמים ומוסיפים לתבנית. מוסיפים את שיני השום, מעט מלח ופלפל לבן. מכסים את התבנית ביריעת אלומיניום, מכניסים לתנור וצולים כ-40 דקות. בודקים בקצה של סכין אם הירקות התרככו דיים. אם יש צורך, ממשיכים לצלות עוד דקות ספורות.
-
- 3. מסננים את הירקות מנוזלים ומוציאים את גבעול הלמון גראס ומעבירים למעבד המזון. מעבדים כ-2 דקות, מוסיפים את החזרת וממשיכים לעבד עוד כ-4 דקות, עד שמתקבלת מחית חלקה.
-
- 4. מעבירים את הממרח לקערה ומוסיפים את הסויה, החומץ,שמן השומשום והדבש. מערבבים היטב, מוסיפים את הכוסברה ומערבבים שוב. אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מלח. מקררים לטמפרטורת החדר, מעבירים לכלי הגשה ומגישים.