וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ממרח חזרת אסייתי

רונן סקינזיס ממסעדת מאנטה ריי עושה כבוד לשורש החזרת עם ממרח חגיגי שנפלא להגשה לצד דגים או בשר.

מתכון מאת: רונן סקינזיס, מערכת וואלה

מנות חזרת במסעדת מנטה ריי. אפיק גבאי
מנות חזרת במסעדת מנטה ריי

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 1 תפוח אדמה
  • 4 לפתות
  • 1/3 כוס מירין
  • 1/3 כוס יין לבן
  • 1/3 כוס מים
  • 1 גבעול למון גראס
  • 3 שיני שום
  • מלח ופלפל לבן
  • 5 כפות שורש חזרת מגורר
  • 1 כף רוטב סויה
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 1 כפית דבש
  • 1 כף כוסברה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. קולפים את תפוח האדמה ואת הלפתות וחותכים אותם לרבעים. מניחים בתבנית צלייה ומוסיפים את המירין, היין הלבן והמים.
  • 2. חובטים מעט בגבעול הלמון גראס כדי לשחרר ממנו את הטעמים ומוסיפים לתבנית. מוסיפים את שיני השום, מעט מלח ופלפל לבן. מכסים את התבנית ביריעת אלומיניום, מכניסים לתנור וצולים כ-40 דקות. בודקים בקצה של סכין אם הירקות התרככו דיים. אם יש צורך, ממשיכים לצלות עוד דקות ספורות.
  • 3. מסננים את הירקות מנוזלים ומוציאים את גבעול הלמון גראס ומעבירים למעבד המזון. מעבדים כ-2 דקות, מוסיפים את החזרת וממשיכים לעבד עוד כ-4 דקות, עד שמתקבלת מחית חלקה.
  • 4. מעבירים את הממרח לקערה ומוסיפים את הסויה, החומץ,שמן השומשום והדבש. מערבבים היטב, מוסיפים את הכוסברה ומערבבים שוב. אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מלח. מקררים לטמפרטורת החדר, מעבירים לכלי הגשה ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully