וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ברבוניות עם איולי חזרת

רונן סקינזיס ממסעדת "מאנטה ריי" מכין ברבוניות מטוגנות פריכות עם איולי חריף שעושה כבוד לשורש החזרת. בשורש החזרת משתמשים בצורתו הטרייה, מיד לאחר שמסיימים לגרד.

מתכון מאת: רונן סקינזיס, מערכת וואלה

מנות חזרת במסעדת מנטה ריי. אפיק גבאי
מנות חזרת במסעדת מנטה ריי

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות
  • לאיולי חזרת:
  • 2 חלמונים
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • 1 כף מיץ לימון או לפי הטעם
  • 1/4 כפית חרדל חלק
  • 1 כפית שורש חזרת מגורר
  • 1/4 כפית סוכר
  • מלח
  • 1 כוס שמן תירס
  • לדגים:
  • שמן לטיגון עמוק
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/4 1 ק"ג דגי ברבונייה טריים, נקיים
  • צלחת שטוחה עם קמח תירס או קורנפלור לציפוי (כשרים לפסח)

אופן ההכנה

  • 1. להכנת האיולי טורפים את החלמונים בקערה יחד עם שאר המרכיבים למעט השמן, עד שהם מתאחדים. מוסיפים את השמן בזילוף איטי תוך כדי שטורפים, עד שמתקבל מרקם של מיונז סמיך. מוסיפים מעט מלח או מיץ לימון אם יש צורך. שומרים בכלי אטום במקרר.
  • 2. הדגים: מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר. השמן חם דיו כאשר מכניסים אליו כף עץ ונוצרות בועות סביב הכף. אם השמן מעלה עשן – הוא חם מדי.
  • 3. בינתיים מכניסים לשקית קמח, מלח ופלפל. מוסיפים גם חצי מכמות הדגים, קושרים היטב ומנערים. מוציאים את הדגים מהשקית, מנערים אותם מקמח עודף, וחוזרים על הפעולה עם הדגים הנותרים.
  • 5. מטגנים חצי מכמות הדגים כ-4 דקות, עד שהם מזהיבים ורואים רק מעט בועות מסביבם. מוציאים מהשמן בכף מחוררת ומניחים על מגבות נייר. מטגנים באותה צורה את יתר הדגים.
  • 6. מסדרים את הדגים בצלחת הגשה. מעבירים את הרוטב לכלי הגשה מרכזי ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully