פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סלט אסייתי על מצע קרפ ווסאבי

      רונן סקינזיס ממסעדת מאנטה ריי מכין סלט אסייאתי מאצות ווקאמה מיובשות, אפונת שלג ועגבניות שרי ומגיש אותו מעל קרפים של וואסבי.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מנות חזרת במסעדת מנטה ריי (אפיק גבאי)
      מנות חזרת במסעדת מנטה ריי (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • ל-4 מנות
      • לרוטב
      • 3 כפות רוטב סויה
      • 3 כפות מירין
      • 3 כפות מיץ לימון
      • 1 כף רוטב צ'ילי תאילנדי
      • 1 כפית דבש או סילאן
      • 1/3 כפית שמן שומשום
      • 150 מ"ל שמן תירס
      • מעט פלפל שחור
      • לקרפים
      • 60 גרם (9 כפות) קמח חומוס (אחרי החג אפשר קמח רגיל)
      • 25 גרם (1/2 2 כפות) קמח אורז
      • 1/2 כפית אבקת וסאבי
      • 1/4 כפית אבקת אפייה
      • מעט מלח וסוכר
      • 1/2 כוס (110 מ"ל) חלב קוקוס
      • 1/3 כוס + 1 כף (90 מ"ל) מים
      • לסלט
      • 1/3 כוס אצות ווקאמה מיובשות
      • 250 גרם אפונת שלג
      • 1 כף מלח גס
      • 300 גרם עליי בייבי באקצ'וי
      • 1 כוס תערובת עלי נענע, פטרוזיליה וכוסברה
      • 10 עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
      • 1 אבוקדו קלוף, חצוי ופרוס
      • להגשה
      • 2 כפיות ג'ינג'ר מסוכר קצוץ

      אופן ההכנה

      • 1. הרוטב: שמים את כל מרכיבי הרוטב למעט שמן התירס בכלי גבוה. טורפים בעזרת בלנדר מוט ומזליפים את השמן באיטיות ותוך טריפה. מניחים בצד.
      • 2. הקרפים: מערבבים בקערה את הקמח, קמח האורז, אבקת הווסאבי ואבקת האפייה. בקערה נפרדת מערבבים את חלב הקוקוס והמים. יוצקים את הנוזלים לקערת המרכיבים היבשים וטורפים עד שהבלילה מתאחדת. מניחים בצד כ-20 דקות.
      • 3. מחממים מחבת לפנקייקס, או מחבת נון סטיק בקוטר 24 ס"מ. משמנים במעט מאוד שמן. יוצקים כמות מהבלילה שתכסה את המחבת בשכבה דקה. מטגנים כדקה מכל צד, וממשיכים לטגן קרפים משארית הבלילה. מניחים בצד.
      • 4. הסלט: משרים את אצות הוואקמה בקערה קטנה עם מים כ-10 דקות. מסננים ושומרים בצד. מרתיחים ליטר מים בסיר ומוסיפים כף מלח גס. חולטים את אפונת השלג 2 דקות ומיד מסננים ומעבירים לקערה עם מי קרח על מנת לעצור את הבישול. מסננים ושומרים בצד. מעבירים את כל מרכיבי הסלט לקערה, יוצקים את הרוטב ומערבבים.
      • 5. להגשה, מניחים בכל צלחת קרפ ומעליו סלט, מפזרים מעט ג'ינג'ר מסוכר ומגישים.

      עוד מתכוני סלטים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -