- 1. מפלטים את הסרדינים ומשרים אותם בחומץ למשך כשעה.
-
- 2. שולים את הסרדינים מהחומץ, ומייבשים על נייר סופג.
-
- 3. מחממים את שמן הקנולה במחבת עמוקה. בינתיים מערבבים את החומרים היבשים, ומקמחים את הסרדינים בתערובת. כשהשמן חם, מנערים את הסרדינים מקמח מיותר, ומניחים בזהירות בשמן החם, כדי שהשמן לא ישפריץ.
-
- 4. כשהשמן מבעבע והסרדינים מתחילים להזהיב, מחכים עוד כמה שניות, והופכים אותם. מטגנים 1/2 דקה, שולים מהשמן בעזרת תרווד, ומניחים על נייר סופג.
-
- 5. מכינים את הסלט: חותכים את הפילטים של ההדרים לקוביות ושמים בקערת ערבוב יחד עם השומר והפטרוזיליה. מתבלים בשמן זית וב-3 כפות מיץ הדרים, מלח ים גס ופלפל, מערבבים היטב.
-
- 6. הגשה: מסדרים בערימה את הסרדינים ומניחים ליד תלולית גבוהה של סלט השומר, בוזקים מעל שמן זית, ומגישים מיד.