הסרדינים של סילוואנה פלאדינו
מנה ראשונה קלילה להכנה וקלילה על הבטן. יוגב ירוס מכין את הסרדינים של סילוואנה פלאדינו, "צ'יפס" של סרדינים מטוגנים בשמן קנולה עם סלט שומר והדרים.
מצרכים
- לסרדינים:
- 5 סרדינים, נקיים מראשים ואדרות, חצויים לאורכם
- 1 כוס חומץ בן יין לבן
- 1 כוס קמח
- 1 כפית שטוחה מלח
- קורט פלפל שחור גרוס
- קורט פפריקה מתוקה
- 1/2 כוס שמן קנולה
- לסלט:
- 1 שומר, פרוס לפרוסות דקיקות (מומלץ בעזרת מנדולינה)
- 1 כוס פילטים של הדרים (תפוז דם/ פומלית/ אשכולית אדומה)
- 3 כפות מיץ הדרים
- 2 כפות שמן זית
- 1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
- מלח ים גס
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- 1. מפלטים את הסרדינים ומשרים אותם בחומץ למשך כשעה.
- 2. שולים את הסרדינים מהחומץ, ומייבשים על נייר סופג.
- 3. מחממים את שמן הקנולה במחבת עמוקה. בינתיים מערבבים את החומרים היבשים, ומקמחים את הסרדינים בתערובת. כשהשמן חם, מנערים את הסרדינים מקמח מיותר, ומניחים בזהירות בשמן החם, כדי שהשמן לא ישפריץ.
- 4. כשהשמן מבעבע והסרדינים מתחילים להזהיב, מחכים עוד כמה שניות, והופכים אותם. מטגנים 1/2 דקה, שולים מהשמן בעזרת תרווד, ומניחים על נייר סופג.
- 5. מכינים את הסלט: חותכים את הפילטים של ההדרים לקוביות ושמים בקערת ערבוב יחד עם השומר והפטרוזיליה. מתבלים בשמן זית וב-3 כפות מיץ הדרים, מלח ים גס ופלפל, מערבבים היטב.
- 6. הגשה: מסדרים בערימה את הסרדינים ומניחים ליד תלולית גבוהה של סלט השומר, בוזקים מעל שמן זית, ומגישים מיד.