- 1. מערבבים יוגורט עם מי ורדים ולימון מגורר ומוסיפים מעט מלח. טועמים ומתקנים תיבול. נותנים ליוגורט לעמוד לפחות רבע שעה עד יום על מנת למצות את מירב ניחוח הלימון.
-
- 2. מחממים את הגריל (רצוי גריל פחמים).
-
- 3. במחבת חמה מאוד חורכים את הבצלים במעט שמן זית ומוסיפים את המלוחיה, מתבלים במלח, פלפל וזרעי כוסברה וממשיכים לבשל על אש הכי גבוהה כ-2-3 דקות עד שהמלוחיה מאבדת לגמרי את הצבע הירוק ומקבל גוון חום-שחרחר. מניחים בצד במחבת כדי לשמור על חום המלוחיה.
-
- 4. ממליחים ומפלפלים את הסרדינים מהצד של העור ומושחים במעט שמן זית (המריחה צריכה להיות עדינה מאוד אחרת הגריל עשוי להתלקח). צורבים את הסרדינים על הגריל כדקה רק על הצד של העור עד שרואים את השוליים מקבלים גוון לבן.
-
- 5. מורידים מהאש, סוחטים מעל מעט מיץ לימון ומגישים בצלחת מעל היוגורט ובמלוחיה.