מתכונים חמים

סלט מלוחיה וסרדינים

השף וובה טשייב ממסעדת "אבו שדיד" שבתל אביב מגיש רעיון לסלט חם מקורי ומרענן, עם מלוחיה, בצל חרוך, סרדינים על הגריל, יוגורט מי ורדים.

מתכון מאת: וובה טשייב, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

אוכל בריא באבושדיד

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 סועדים:
  • 12 יחידות סרדינים טריים מפולטים
  • 1 בצל סגול בינוני פרוס גס
  • 4 חופני מלוחיה, שמופרדים מעלים
  • 200 מ"ל יוגורט עיזים או כבשים סמיך
  • 1 כפית מי ורדים
  • 1 לימון מגורר
  • מיץ לימון סחוט
  • שמן זית
  • מלח, פלפל, זרעי כוסברה קלויים וגרוסים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים יוגורט עם מי ורדים ולימון מגורר ומוסיפים מעט מלח. טועמים ומתקנים תיבול. נותנים ליוגורט לעמוד לפחות רבע שעה עד יום על מנת למצות את מירב ניחוח הלימון.
  • 2. מחממים את הגריל (רצוי גריל פחמים).
  • 3. במחבת חמה מאוד חורכים את הבצלים במעט שמן זית ומוסיפים את המלוחיה, מתבלים במלח, פלפל וזרעי כוסברה וממשיכים לבשל על אש הכי גבוהה כ-2-3 דקות עד שהמלוחיה מאבדת לגמרי את הצבע הירוק ומקבל גוון חום-שחרחר. מניחים בצד במחבת כדי לשמור על חום המלוחיה.
  • 4. ממליחים ומפלפלים את הסרדינים מהצד של העור ומושחים במעט שמן זית (המריחה צריכה להיות עדינה מאוד אחרת הגריל עשוי להתלקח). צורבים את הסרדינים על הגריל כדקה רק על הצד של העור עד שרואים את השוליים מקבלים גוון לבן.
  • 5. מורידים מהאש, סוחטים מעל מעט מיץ לימון ומגישים בצלחת מעל היוגורט ובמלוחיה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully