סלט טאבולה עם דג נא
השילוב בין קוביות דג נאות וסלט טאבולה פשוט מתבקש. שתי מנות מרעננות שאוהבות מאוד שמן זית ואת חמיצותו של הלימון. ק הקפידו לעבוד עם חומרי גלם טריים ולהגיש מיד, כי את הדג הנא צריך לאכול סמוך למועד ההכנה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כמות: 2-4 סועדים
- 2 פילה דניס (או כל דגם ים טרי אחר שאוהבים) ללא עור
- 1 כוס בורגול דק
- 2 מלפפונים
- צרור פטרוזיליה
- צרור נענע
- צרור בצלי ירוק
- מיץ לימון
- שמן זית
- מלח
- להגשה:
- שמנת חמוצה
- 2 עגבניות קצוצות
- פלפל חריף פרוס
אופן ההכנה
- 1. שוטפים את הבורגול, מניחים בקערה ומכסים במים חמים. משרים כחצי שעה ומסננים.
- 2. חותכים את פילה הדג הטרי לקוביות בגודל 1X1 ס"מ.
- 3. קוצצים את המלפפונים, הפטרוזיליה, הנענע, והבצל הירוק ומערבבים יחד עם הבורגול וקוביות הדג הנא.
- 4. מתבלים במלח, שמן זית ולימון בנדיבות.
- 5. עורמים את הטאבולה דג על צלחות אישיות ומגישים לצד כף שמנת חמוצה ומעליה את העגבניות הקצוצות ופרוסות הפלפל החריף.