וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סביצ'ה אינטיאס

דג האינטיאס אידיאלי להכנת דגים נאים. השף יורם ניצן מלמד את סודות הכנת הסביצ'ה עם אינטיאס בקרמל צ'ילי, אגוזי לוז ופרוסות דקיקות של פטריות פריכות.

מתכון מאת: יורם ניצן, מערכת וואלה!

מצרכים למתכון

  • ל -4 סועדים:
  • 300 גרם פילה אנטיאס
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות לפרוסות דקיקות
  • 1 סלסלת פטריות שימג'י
  • 3 פלפלים אדומים חריפים
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 1/2 כוס חומץ חרז (חומץ שרי ספרדי) או חומץ יין אדום
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 1/2 כוס אגוזי לוז שבורים
  • זסטים מתפוז אחד
  • פלחי תפוז מתפוז אחד חתוכים לפילטים
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח
  • לפני שמתחילים בהכנת המנה, על מה חשוב להקפיד בהכנת סביצ'ה:
  • *לקנות את הדג באותו היום בו המנה מוגשת- אחד הכללים הכי חשובים בהכנת דג נא הוא הטריות. מהרגע שקנינו את הדג ועד הרגע שהוא יוגש חשוב להקפיד לשמור עליו בקירור.
  • *את הדג נחתוך לפרוסות עבות יחסית- סביצ'ה חותכים לפרוסות בעובי 3- 5 מ"מ בדומה לסשימי על מנת לשמור עליו מוצק ורענן בתחמיץ.
  • *הרכבת המנה וחיבור הדג רגע לפני ההגשה- כבישת הדג בסביצ'ה מתבצעת בעזרת חומר גלם בעל חומציות כלימון, ליים או חומץ. ככל שהדג ישהה זמן רב יותר בתחמיץ, כך הוא יאבד יותר מרעננותו ויהפוך יותר ויותר לדג כבוש וזו לא המטרה שלנו. יש כאלה המעדיפים כבישה קלה ויש כאלה המעדיפים לתת לדג לנוח במשרה מספר דקות. בכל מקרה אין צורך ביותר. את המשרה כמובן אפשר להכין מראש.

אופן ההכנה

  • 1. פורסים את הפלפלים לפרוסות לא עבות ומעבירים למחבת, רצוי מטפלון, עם חצי מכמות האגוזים. בוזקים סוכר על מחבת ומחממים על אש בינונית להיווצרות קרמל בהיר. מוסיפים את החומץ והזסטים מהתפוז מכבים את האש ומוסיפים כ-2 כפות שמן זית. מסירים מהמחבת ומקררים.
  • 2. מחממים כף שמן זית במחבת, מוסיפים את פטריות השימג'י וצורבים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות על אש גבוהה מתבלים במלח ומקררים. מעבירים לכלי ומוסיפים את מיץ הלימון.
  • 3. פורסים את הדג לפרוסות ברוחב 3 מ"מ.
  • 4. אופן ההגשה: מסדרים את פרוסות הדג על צלחת, מפזרים עליהן את פילה התפוז ופטריות השימג'י, מתבלים במעט קרמל הצ'ילי, מכסים את הדג בפרוסות השמפיניון, מעטרים בקרמל הצ'ילי ושאר אגוזי הלוז ומגישים מיד.
  • פילה בר ים בעשבים ארומטים

  • סרדינים כבושים במלח על סלסה

  • לוקוס שלם אפוי עם ירקות

  • גפילטע פיש מודרניסטי

  • פסטה עגבניות ואנשובי עם הפתעה פריכה

  • פתיתים א לה פוטנסקה

  • פסטיצ'יו טוניסאי (פשטידת פסטה וטונה)

  • סלט אטריות שעועית וסלמון

  • בויאבז מסורתי

  • פתיתים עם מרק דגים

  • ספרינג רול ממולא בסלמון

  • סביצ'ה דג עם מנגו ותירס טרי

  • מחית מפלפלי אבנרוס ופלמידה

  • גספאצ'ו אנדלוסי עם שרימפס

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully