- 1. מחממים תנור (רצוי טורבו) לטמפרטורה של 220 מעלות.
-
- 2. שוטפים היטב את עלי התרד וחותכים את החלק התחתון של הגבעול. חותכים את השומר לרבעים.
-
- 3. מסירים מעט מהעלים החיצוניים של הארטישוקים וחותכים את השליש העליון. חותכים את הארטישוקים לרבעים ומסירים את ה"שערות". שומרים את הארטישוקים במים אליהם נסחטו הלימונים יחד עם הלימונים הסחוטים על מנת למנוע השחרתם.
-
- 4. מחממים 2 כפות שמן זית בסיר רחב ושטוח. מסננים את הארטישוקים ממי הלימון, ומאדים בשמן הזית על להבה בינונית כ-10 דקות. מוסיפים את רבעי השומר, ולאחר 5 דקות נוספות את עלי התרד.
-
- 5. מאדים הכל יחד כ-15 דקות נוספות ומתבלים במלח ופלפל. מעבירים יחד עם הנוזלים שהצטברו לתבנית. את הירקות ניתן להכין מראש ורק להוסיף את הדג ברגע האחרון.
-
- 6. חורצים מכל צד של דג הלוקוס שלושה חריצים אלכסונים כמעט עד לאדרה המרכזית, וממלאים את החריצים ואת בטן הדג בגבעולי התימין.
-
- 7. מתבלים את הדג במלח ופלפל, ומניחים את הדג בתבנית מעל תבשיל התרד. מוסיפים את היין ומעט שמן זית, ואופים 30-40 דקות עד שבשר הדג המחורץ ניפרד מהעצם. במהלך הצלייה נשארים ב"קשר" עם הדג, ובודקים אם נצלה מהר מדי ויש צורך להנמיך מעט את חום התנור.
-
- 8. 3 פעמים במהלך הצלייה פותחים, בודקים ובעזרת כף מרטיבים את הדג בנוזלי הבישול.
-
- 9. מגישים למרכז השולחן.