פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סרדינים כבושים במלח על סלסה

      סרדינים טריים קל להשיג במהלך כל השנה, ולא תאמינו עד כמה פשוט וקל לכבוש אותם לבד בבית - בנוגע לטעם אין בכלל מה להשוות. השף יורם ניצן במתכון לסרדינים כבושים במלח על סלסה.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      צילום: עידו שחם, עריכה: מאיה בן ניסן

      מצרכים

      • ל– 6 סועדים:
      • לסרדינים:
      • 1 ק"ג סרדינים טריים נקיים מחלקי הפנים וקשקשים
      • 500 גרם מלח גס
      • 5 גבעולי תימין
      • כוס שמן זית
      • לסלסה ירקות חרוכים:
      • 4 עגבניות בשלות
      • 4 פלפלים ירוקים חריפים
      • 1 בצל גדול קלוף
      • 5 שיני שום
      • צרור עלי כוסברה

      אופן ההכנה

      • 1. מפזרים שכבה נדיבה של מלח גס על מגש בצורה אחידה ומניחים את הדגים "הפתוחים" כאשר החלק החיצוני של הדג על גבי המלח והבטן הפתוחה כלפי מעלה. בוזקים מעל הדגים שיכבה עדינה ואחידה של מלח גס על כל דג בנפרד. משהים לכבישה למשך שעה.
      • 2. ממלאים קערה גדולה במי קרח ולאחר שעה של כבישה שוטפים בעדינות את הדגים (כל דג בנפרד) במי הקרח ומיבשים על מגבת או נייר סופג.
      • 3. מעבירים את הדגים הכבושים לכלי אכסון: מסדרים בשכבות כשבניהן מעט מגבעולי הטימין ומכסים בשמן זית. ניתן לשמור במקרר כ-5 -7 ימים.
      • 4. לסלסת ירקות חרוכים: מחממים מחבת כבדה, רצוי מברזל, לחום גבוה. חותכים את העגבניות והבצלים לרבעים וקולים ללא שמן. תחילה את הפלפלים והבצלים למשך כ-10 דקות עד שהבצל מעט חרוך.
      • 5. הופכים מדי פעם את הירקות ומוסיפים את העגבניות והשום לצלייה נוספת של 10 דקות נוספות.
      • 6. מוסיפים למחבת מעט שמן זית ומעבירים את הירקות לקרש חיתוך. מסירים את קליפות השום וכותשים גס את הירקות. קוצצים את צרור הכוסברה מעבירים לכלי ערבוב את הירקות והכוסברה מוסיפים שמן זית, מתבלים במלח ומערבבים.
      • 7. להגשה: יוצרים תלוליות של הסלסה על צלחת, מסדרים מעליהן את הסרדינים עם מעט שמן זית מהמשרה ומתבלים בעלי כוסברה. מגישים עם לחם ומתענגים.

      מתכונים נוספים

      סרדינים כבושים במלח על סלסה
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -