- 1. מפזרים שכבה נדיבה של מלח גס על מגש בצורה אחידה ומניחים את הדגים "הפתוחים" כאשר החלק החיצוני של הדג על גבי המלח והבטן הפתוחה כלפי מעלה. בוזקים מעל הדגים שיכבה עדינה ואחידה של מלח גס על כל דג בנפרד. משהים לכבישה למשך שעה.
-
- 2. ממלאים קערה גדולה במי קרח ולאחר שעה של כבישה שוטפים בעדינות את הדגים (כל דג בנפרד) במי הקרח ומיבשים על מגבת או נייר סופג.
-
- 3. מעבירים את הדגים הכבושים לכלי אכסון: מסדרים בשכבות כשבניהן מעט מגבעולי הטימין ומכסים בשמן זית. ניתן לשמור במקרר כ-5 -7 ימים.
-
- 4. לסלסת ירקות חרוכים: מחממים מחבת כבדה, רצוי מברזל, לחום גבוה. חותכים את העגבניות והבצלים לרבעים וקולים ללא שמן. תחילה את הפלפלים והבצלים למשך כ-10 דקות עד שהבצל מעט חרוך.
-
- 5. הופכים מדי פעם את הירקות ומוסיפים את העגבניות והשום לצלייה נוספת של 10 דקות נוספות.
-
- 6. מוסיפים למחבת מעט שמן זית ומעבירים את הירקות לקרש חיתוך. מסירים את קליפות השום וכותשים גס את הירקות. קוצצים את צרור הכוסברה מעבירים לכלי ערבוב את הירקות והכוסברה מוסיפים שמן זית, מתבלים במלח ומערבבים.
-
- 7. להגשה: יוצרים תלוליות של הסלסה על צלחת, מסדרים מעליהן את הסרדינים עם מעט שמן זית מהמשרה ומתבלים בעלי כוסברה. מגישים עם לחם ומתענגים.