פילה קוד לבן אלה קרטושיו
פירוש המילה "אלה קרטושיו" הוא דג במעטפה, וזה בדיוק מה שעושים במסעדת "ויקי כריסטינה ברצלונה" עם דג קוד לבן, והרבה סוגים של ירקות.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2 מנות:
- פילה קוד טרי במשקל 200 גרם נקי מקוצים
- 50 גרם עגבניות שרי צבעוניות
- 20 גרם עגבניות מיובשות
- פרוסת לימון טרי
- 2 עלי שמיר טרי או טרגון
- 30 מ"ל שמן זית איכותי (3 כפות)
- 2 פרחי ברוקולי טרי (ללא גבעול)
- נייר אפייה
- מלח ים צרפתי או מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- פלפל שאטה גרוס (לא חובה)
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל 180 מעלות.
- 2. משמנים חצי נייר אפייה במעט שמן זית ומניחים מעליו את הדג ושמים לצד הדג את כל המרכיבים. חשוב לא לכסות את הדג עצמו.
- 3. מתבלים וסוגרים את נייר האפייה ואוטמים אותו על ידי קיפול הקצוות בצורה מהודקת ביותר שלא ייכנס אויר בזמן האפייה. מכניסים את הדג על משטח אפייה ל-12-15 דקות.
- 4. חשוב מאוד: פתיחת נייר האפייה מרשימה אך משחררת אדי חום, לכן מומלץ מאוד לא לתת לילדים לפתוח בעצמם את הנייר מיד לאחר האפייה.