מתכונים חמים

סביצ'ה דג על מצע בורגול

הנענע מעניקה רעננות וניחוח נהדר, הבורגול קלילות ואווריריות, ומעל כולם- הסביצ'ה העדין. השף אורי וקסלר ממסעדת "סוהו" עם מתכון שתרצו לתלות על המקרר שלכם.

מתכון מאת: אורי וקסלר, מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

סביצ'ה בורגול במסעדת סוהו (צילום: דרור כץ)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לסביצ'ה:
  • 4 פילטים של דג (בורי, בס או דניס)- ללא העור וללא עצמות
  • 10 עגבניות שרי
  • שמן זית
  • מיץ לימון
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • שומשום וואסבי
  • לטבולה:
  • 1 כוס בורגול טחון בינוני או עבה
  • 2 עגבניות
  • 10 עגבניות מיובשות
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף כוסברה קצוצה
  • 1 בצל סגול קצוץ
  • מיץ לימון
  • שמן זית
  • כמון טחון
  • מלח
  • לרוטב העגבניות:
  • 4 עגבניות
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 1 כף נענע קצוצה
  • 3 כפות דבש
  • סוכר
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 300 סמ"ק חומץ בלסמי
  • 1 פלפל צ'ילי
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הרוטב: את העגבניות מניחים בתבנית. מוסיפים 2 כפות שמן זית, שיני שום ואת היין. מפזרים מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס, עוטפים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור לחום של 180 מעלות צלסיוס ל-20 דקות.
  • 2. במעבד מזון מניחים את העגבניות שיצאו מהתנור, מוסיפים את הדבש, הנענע והצ'ילי. מוסיפים בהדרגה את החומץ ושמן הזית, מתבלים במלח וסוכר לפי הטעם ומניחים בצד.
  • 3. מכינים טבולה: משרים את הבורגול במים פושרים עד ריכוך ומסננים.
  • 4. את העגבניות פורסים לרבעים, מוציאים את הזרעים וחותכים לרצועות. את העגבניות המיובשות חותכים לרצועות ומוסיפים את שאר המרכיבים.
  • 5. מוסיפים את מיץ הלימון ושמן הזית לפי הטעם.
  • 6. מכינים סביצ'ה: את הדגים חותכים לקוביות קטנות ומניחים בקערה. את העגבניות חותכים לרבעים, מתבלים ומוסיפים את השומשום.
  • 7. מרכיבים את המנה: מניחים ברינג (או בערימה דחוסה) את הבורגול עד 3/4 מהגובה, מוסיפים את הסביצ'ה ודוחסים.
  • 8. מעבירים לצלחת עמוקה ומוזגים מסביב את הרוטב. מגישים עם צנימים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully