- 1. מכינים את הרוטב: את העגבניות מניחים בתבנית. מוסיפים 2 כפות שמן זית, שיני שום ואת היין. מפזרים מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס, עוטפים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור לחום של 180 מעלות צלסיוס ל-20 דקות.
-
- 2. במעבד מזון מניחים את העגבניות שיצאו מהתנור, מוסיפים את הדבש, הנענע והצ'ילי. מוסיפים בהדרגה את החומץ ושמן הזית, מתבלים במלח וסוכר לפי הטעם ומניחים בצד.
-
- 3. מכינים טבולה: משרים את הבורגול במים פושרים עד ריכוך ומסננים.
-
- 4. את העגבניות פורסים לרבעים, מוציאים את הזרעים וחותכים לרצועות. את העגבניות המיובשות חותכים לרצועות ומוסיפים את שאר המרכיבים.
-
- 5. מוסיפים את מיץ הלימון ושמן הזית לפי הטעם.
-
- 6. מכינים סביצ'ה: את הדגים חותכים לקוביות קטנות ומניחים בקערה. את העגבניות חותכים לרבעים, מתבלים ומוסיפים את השומשום.
-
- 7. מרכיבים את המנה: מניחים ברינג (או בערימה דחוסה) את הבורגול עד 3/4 מהגובה, מוסיפים את הסביצ'ה ודוחסים.
-
- 8. מעבירים לצלחת עמוקה ומוזגים מסביב את הרוטב. מגישים עם צנימים.