סלט רוג'אק
זה לא עוד סלט: משה בדישי מגיש לכם סלט רוג'אק קליל להכנה, חריף חמוץ ופופולארי מאוד במטבח המלזי והאנדונזי עשוי פירות, ירקות ושרימפס.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 מלפפונים חצויים ופרוסים דק
- 1/2 כוס אננס קוביות
- 1/2 כוס קוביות בטטה מבושלות
- 1 קרמבולה או תפוח גרנד סמית(ירוק) חתוך לקוביות
- 1 בצל סגול פרוס דק
- 2 תאנים חתוכים לקוביות
- כף ג'ינג'ר חתוך לרצועות דקות
- 8 יחידות שרימפס/ חזה עוף חלוט במים וחתוך לרצועות
- רוטב לסלט:
- 3 פלפל צ'ילי אדום ללא זרעים
- 2 כפות סוכר
- מיץ מ2-3 לימונים
- 2 כפות משחת שרימפס
- חצי כוס שמן בוטנים
אופן ההכנה
- 1. טוחנים את כל חומרי הרוטב בבלנדר למשחה ולהוסיף שמן בוטנים בזילוף איטי.
- 2. בקערה מרכזים את מרכיבי הסלט ומתבלים ברוטב ממש לפני ההגשה.