מתכונים חמים

טאבולה גריסי פנינה ודניס

מחפשים ארוחה מהירה, צבעונית ומזינה? זה המתכון המושלם בשבילכם: סלט של טאבולה, עמוס בעשבים ירוקים, כשלצידו דג דניס ריחני ונימוח.

מתכון מאת: מאיה דרין, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

(בבושקה הפקות

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 4 דגי דניס מפולטים
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס
  • לטאבולה:
  • 2 כוסות עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, נענע, בצל ירוק, כוסברה)
  • 2 כוסות גריסי פנינה
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל לפי הטעם
  • מיץ לימון סחוט לפי הטעם
  • שמן זית לפי הטעם
  • לטחינה:
  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 1/2 כוס מים קרים
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף מיץ לימון סחוט
  • מלח לפי הטעם
  • 1 כוס עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, נענע, בצל ירוק, כוסברה)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מרתיחים מי מלח בסיר ומבשלים את גריסי הפנינה כמו שמבשלים פסטה עד לרכות. מסננים ומצננים את הגריסים.
  • 2. מכינים את הטחינה: מערבבים את כל המרכיבים למרקם סמיך ומתבלים.
  • 3. מכינים את הטאבולה: מערבבים את כל המרכיבים ומתבלים.
  • 4. לדגים: מתבלים במלח ופלפל, מחממים שמן זית במחבת, צולים את הדגים על הצד של העור במשך כדקותיים על אש גבוהה. מנמיכים את האש ומכסים וממשיכים לצלות על הצד של העור במשך שתי דקות נוספות.
  • 5. הופכים את הדגים לדקה על הצד של הבשר ומסירים מהאש.
  • 6. מרכיבים את הסלט: מניחים את גריסי הפנינה בקערה. מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים, מתבלים.
  • 7. מגישים: בתחתית הצלחת מורחים מעט טחינה. מעל מניחים את הדג (כשהצד של העור כלפי מעלה) וולבסוף את סלט הטאבולה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully