טאבולה גריסי פנינה ודניס

מחפשים ארוחה מהירה, צבעונית ומזינה? זה המתכון המושלם בשבילכם: סלט של טאבולה, עמוס בעשבים ירוקים, כשלצידו דג דניס ריחני ונימוח.

מתכון מאת: מאיה דרין, מערכת וואלה!
(צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 4 דגי דניס מפולטים
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס
  • לטאבולה:
  • 2 כוסות עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, נענע, בצל ירוק, כוסברה)
  • 2 כוסות גריסי פנינה
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל לפי הטעם
  • מיץ לימון סחוט לפי הטעם
  • שמן זית לפי הטעם
  • לטחינה:
  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 1/2 כוס מים קרים
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף מיץ לימון סחוט
  • מלח לפי הטעם
  • 1 כוס עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, נענע, בצל ירוק, כוסברה)

אופן ההכנה

  • 1. מרתיחים מי מלח בסיר ומבשלים את גריסי הפנינה כמו שמבשלים פסטה עד לרכות. מסננים ומצננים את הגריסים.
  • 2. מכינים את הטחינה: מערבבים את כל המרכיבים למרקם סמיך ומתבלים.
  • 3. מכינים את הטאבולה: מערבבים את כל המרכיבים ומתבלים.
  • 4. לדגים: מתבלים במלח ופלפל, מחממים שמן זית במחבת, צולים את הדגים על הצד של העור במשך כדקותיים על אש גבוהה. מנמיכים את האש ומכסים וממשיכים לצלות על הצד של העור במשך שתי דקות נוספות.
  • 5. הופכים את הדגים לדקה על הצד של הבשר ומסירים מהאש.
  • 6. מרכיבים את הסלט: מניחים את גריסי הפנינה בקערה. מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים, מתבלים.
  • 7. מגישים: בתחתית הצלחת מורחים מעט טחינה. מעל מניחים את הדג (כשהצד של העור כלפי מעלה) וולבסוף את סלט הטאבולה.
  • תבשיל דג בתבלינים הודיים

  • טאבולה פריקי

  • תבשיל דג בחלב קוקוס ושמנת

  • סלט סביצ'ה ובורגול

  • סלט דג מלוח חריף

  • טבולה דג ים

  • טרטר סלמון, רימונים ושקדים

  • סלט טונה תאילנדי

  • קוביות סלמון בגריל עם מנגו

  • סלט מלוחיה וסרדינים

  • סביצ'ה דג עם מנגו ותירס טרי

  • סלט ניסואז אביבי

  • סלט פסטה עם טונה, פלפלים וזיתים

  • סלט מטיאס שבדי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully