תבשיל דג בחלב קוקוס ושמנת
שירומי זקאנה הוא תבשיל דג יפני ייחודי, המבושל ברוטב חלב קוקוס ושמנת. מסעדת "יאקימונו" הנהדרת מראה כיצד לטפל בו נכון, כך שהמנה תצא מנצחת.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לשתי מנות:
- 200 גרם פילה דג אנטיאס או כל דג ים לבן אחר (דניס, בס או בורי), פרוס לרצועות קטנות
- קמח
- לרוטב:
- 3/4 כוס חלב קוקוס
- 1/4 כוס שמנת לבישול
- 5 עלי בזיליקום טרי
- פלפל, לפי הטעם
- כ-1/3 צ'ילי אדום, לפי הטעם
- כף משחת קארי אדום
- להגשה:
- אורז סושי, מבושל לפי ההוראות
אופן ההכנה
- 1. מקמחים את רצועות הדג. מחממים מחבת עם שמן וכשהשמן חם מאוד מכניסים פנימה את הדג עד לסגירה בלבד, טיגון של כדקה, לפני שהדג יתפרק, לא טיגון עמוק.
- 2. מבשלים את חלב הקוקוס עד לסף רתיחה, אסור להביא לרתיחה.
- 3. מוסיפים לחלב הקוקוס את הקארי והצ'ילי (כדאי לבדוק בביס קטן כמה הצ'ילי חריף ולהוסיף לפי הטעם ורמת החריפות). מבשלים דקות ספורות.
- 4. מוסיפים את השמנת ומצמצמים עד לרמת סמיכות רצויה כשתי דקות (גם כאן לא מביאים לרתיחה אלא על סף רתיחה).
- 5. מוסיפים את הדגים ואת הבזיליקום ומגישים עם אורז סושי במרכז.