וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אורז סושי עם בשר בחלב קוקוס

השף גולן גורפינקל ממסעדת "דלאל" מכין ארוחה מקורית לילדים שפחות אוהבים סושי: בשר ברוטב חלב קוקוס על מצע אורז. כדאי לנסות בבית.

מתכון מאת: גולן גורפינקל, מערכת וואלה

אורז סושי עם בשר בחלב קוקוס. נמרוד סונדרס
אורז סושי עם בשר בחלב קוקוס

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 1 קילו בשר כתף פרוס לחתיכות בגודל אצבע
  • קמח
  • שמן
  • ראש שום מופרד לשיניים שלמות
  • 1 בצל קצוץ גס
  • 2 גזרים חתוכים למקלות עבים
  • 1 פלפל אדום חתוך לאצבעות עבות
  • 2 תפוחי אדמה לקוביות
  • פלפל צ'ילי פרוס למטבעות
  • 1 שורש ג'ינג'ר פרוס לפרוסות דקות
  • 1 צרור כוסברה גדול
  • 1 פחית קרם קוקוס+ 2 כוסות מים
  • 1/4 כוס סויה כהה
  • 2 כפות דבש
  • מיץ מלימון אחד
  • אגוזי קשיו
  • בוטנים קצוצים
  • 500 גרם אורז לסושי שטוף
  • 500 מ"ל מים

אופן ההכנה

  • 1. בסיר מבשלים את האורז ביחס של 1:1 עם מים. מביאים לרתיחה ואז מורידים לאש קטנה ומבשלים כרבע שעה. מסירים מהאש ומשאירים מכוסה בסיר עוד 20 דקות.
  • 2. מקמחים את הבשר ומטגנים אותו בשמן במחבת חצי עמוקה עד לסגירה. מוציאים לצלחת.
  • 3. בסיר מטגנים את הבצל, השום הג'ינג'ר והצ'ילי. מטגנים 2-3 דקות עד שהטעמים נפתחים. מוסיפים את הבשר, הדבש והלימון.
  • 4. מוסיפים את הירקות החתוכים, חצי צרור כוסברה קצוץ, חלב הקוקוס, מים וסויה. מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה וחצי.
  • 5. מגישים אורז על צלחת עם הבשר והרוטב. מפזרים מעל את שאר הכוסברה הקצוצה, אגוזי קשיו ובוטנים קצוצים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully