אורז סושי עם בשר בחלב קוקוס
השף גולן גורפינקל ממסעדת "דלאל" מכין ארוחה מקורית לילדים שפחות אוהבים סושי: בשר ברוטב חלב קוקוס על מצע אורז. כדאי לנסות בבית.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 1 קילו בשר כתף פרוס לחתיכות בגודל אצבע
- קמח
- שמן
- ראש שום מופרד לשיניים שלמות
- 1 בצל קצוץ גס
- 2 גזרים חתוכים למקלות עבים
- 1 פלפל אדום חתוך לאצבעות עבות
- 2 תפוחי אדמה לקוביות
- פלפל צ'ילי פרוס למטבעות
- 1 שורש ג'ינג'ר פרוס לפרוסות דקות
- 1 צרור כוסברה גדול
- 1 פחית קרם קוקוס+ 2 כוסות מים
- 1/4 כוס סויה כהה
- 2 כפות דבש
- מיץ מלימון אחד
- אגוזי קשיו
- בוטנים קצוצים
- 500 גרם אורז לסושי שטוף
- 500 מ"ל מים
אופן ההכנה
- 1. בסיר מבשלים את האורז ביחס של 1:1 עם מים. מביאים לרתיחה ואז מורידים לאש קטנה ומבשלים כרבע שעה. מסירים מהאש ומשאירים מכוסה בסיר עוד 20 דקות.
- 2. מקמחים את הבשר ומטגנים אותו בשמן במחבת חצי עמוקה עד לסגירה. מוציאים לצלחת.
- 3. בסיר מטגנים את הבצל, השום הג'ינג'ר והצ'ילי. מטגנים 2-3 דקות עד שהטעמים נפתחים. מוסיפים את הבשר, הדבש והלימון.
- 4. מוסיפים את הירקות החתוכים, חצי צרור כוסברה קצוץ, חלב הקוקוס, מים וסויה. מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה וחצי.
- 5. מגישים אורז על צלחת עם הבשר והרוטב. מפזרים מעל את שאר הכוסברה הקצוצה, אגוזי קשיו ובוטנים קצוצים.