פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      אורז סושי עם בשר בחלב קוקוס

      השף גולן גורפינקל ממסעדת "דלאל" מכין ארוחה מקורית לילדים שפחות אוהבים סושי: בשר ברוטב חלב קוקוס על מצע אורז. כדאי לנסות בבית.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      אורז סושי עם בשר בחלב קוקוס (נמרוד סונדרס)
      אורז סושי עם בשר בחלב קוקוס (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-6 מנות:
      • 1 קילו בשר כתף פרוס לחתיכות בגודל אצבע
      • קמח
      • שמן
      • ראש שום מופרד לשיניים שלמות
      • 1 בצל קצוץ גס
      • 2 גזרים חתוכים למקלות עבים
      • 1 פלפל אדום חתוך לאצבעות עבות
      • 2 תפוחי אדמה לקוביות
      • פלפל צ'ילי פרוס למטבעות
      • 1 שורש ג'ינג'ר פרוס לפרוסות דקות
      • 1 צרור כוסברה גדול
      • 1 פחית קרם קוקוס+ 2 כוסות מים
      • 1/4 כוס סויה כהה
      • 2 כפות דבש
      • מיץ מלימון אחד
      • אגוזי קשיו
      • בוטנים קצוצים
      • 500 גרם אורז לסושי שטוף
      • 500 מ"ל מים

      אופן ההכנה

      • 1. בסיר מבשלים את האורז ביחס של 1:1 עם מים. מביאים לרתיחה ואז מורידים לאש קטנה ומבשלים כרבע שעה. מסירים מהאש ומשאירים מכוסה בסיר עוד 20 דקות.
      • 2. מקמחים את הבשר ומטגנים אותו בשמן במחבת חצי עמוקה עד לסגירה. מוציאים לצלחת.
      • 3. בסיר מטגנים את הבצל, השום הג'ינג'ר והצ'ילי. מטגנים 2-3 דקות עד שהטעמים נפתחים. מוסיפים את הבשר, הדבש והלימון.
      • 4. מוסיפים את הירקות החתוכים, חצי צרור כוסברה קצוץ, חלב הקוקוס, מים וסויה. מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה וחצי.
      • 5. מגישים אורז על צלחת עם הבשר והרוטב. מפזרים מעל את שאר הכוסברה הקצוצה, אגוזי קשיו ובוטנים קצוצים.

      עוד מתכוני אורז

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -