טאבולה פריקי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 1/3 צרור נענע
- 1/3 כוס כוסברה
- 3 גבעולי בצל ירוק
- 2 מלפפונים מוצקים קלופים
- 2 עגבניות אדומות בשלות
- 1/2 פלפל ירוק חריף
- 1 כוס פריקי
- חופן גרגרי רימון בקיץ, או תפוח פינק ליידי בחורף חתוך לקוביות
- חופן אגוזי לוז קלויים, קלופים וקצוצים גס
- 1/2 כפית מלח ים אטלנטי
- פלפל שחור גרוס
- 1/4 כוס שמן זית עדין ומשובח
- מיץ מלימון טרי
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את הפריקי: משרים אותה כחצי שעה במים, שוטפים היטב ומבשלים כמו אורז - 2 כוסות מים, 1 כוס פריקי, מעט מלח ושמן זית, למשך כ-25 דקות.
- 2. קוצצים את כל הירקות, כולל הפלפל החריף, לקוביות קטנטנות.
- 3. קוצצים את כל העלים מעשבי התיבול.
- 4. מערבבים את הירקות והעלים הקצוצים יחד עם הפריקי המבושלת, גרגרי הרימון או קוביות התפוח, ואגוזי הלוז הקצוצים.
- 5. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ים אטלנטי ופלפל שחור.
- גיוון: אפשר להגיש עם טחינה משובחת בצד.