וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טאבולה פריקי

מתכון מאת: יהלומה לוי, מערכת וואלה

פריקי בביסטרון. נמרוד סונדרס
פריקי בביסטרון

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1/3 צרור נענע
  • 1/3 כוס כוסברה
  • 3 גבעולי בצל ירוק
  • 2 מלפפונים מוצקים קלופים
  • 2 עגבניות אדומות בשלות
  • 1/2 פלפל ירוק חריף
  • 1 כוס פריקי
  • חופן גרגרי רימון בקיץ, או תפוח פינק ליידי בחורף חתוך לקוביות
  • חופן אגוזי לוז קלויים, קלופים וקצוצים גס
  • 1/2 כפית מלח ים אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כוס שמן זית עדין ומשובח
  • מיץ מלימון טרי

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את הפריקי: משרים אותה כחצי שעה במים, שוטפים היטב ומבשלים כמו אורז - 2 כוסות מים, 1 כוס פריקי, מעט מלח ושמן זית, למשך כ-25 דקות.
  • 2. קוצצים את כל הירקות, כולל הפלפל החריף, לקוביות קטנטנות.
  • 3. קוצצים את כל העלים מעשבי התיבול.
  • 4. מערבבים את הירקות והעלים הקצוצים יחד עם הפריקי המבושלת, גרגרי הרימון או קוביות התפוח, ואגוזי הלוז הקצוצים.
  • 5. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ים אטלנטי ופלפל שחור.
  • גיוון: אפשר להגיש עם טחינה משובחת בצד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully