וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פריקי עם תרד, פטריות פורצ'יני, בצל וקליפת לימון

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

פריקי עם תרד, פטריות פורצ'יני, בצל וקליפת לימון. דנה מלמד
פריקי עם תרד, פטריות פורצ'יני, בצל וקליפת לימון

מצרכים למתכון

  • 1 כוס פריקי
  • ½ 1 כוסות מים רותחים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • 100 גר' פטריות פוריצ'יני מיובשות
  • 200 גר' תרד טרי ושטוף
  • כף חמאה
  • קליפה מגוררת מ-2 לימונים (החלק הצהוב בלבד)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 50 גר' פרמז'ן מגוררת (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. שמים את הפטריות המיובשות בקערה ויוצקים עליהן את המים רותחים. משרים למשך רבע שעה ומסננים. שומרים את המים.
  • 2. מחממים כף שמן זית בסיר ומטגנים את הפריקי עד שכל הגרגרים מצופים בשמן.
  • 3. מוסיפים את מי השריית הפטריות, כפית מלח ומעט פלפל שחור.
  • פרסומת4. מביאים לרתיחה ומעבירים את הסיר ללהבה הכי נמוכה, מכסים ומבשלים כרבע שעה. מכבים את האש ומשאירים סגור עוד רבע שעה.
  • 5. בינתיים, מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל. כשהוא מתחיל להזהיב מוסיפים את השום ואת הפטריות. מטגנים ביחד 3 דקות ומערבבים מידי פעם.
  • 6. מוסיפים את התרד וכף חמאה ומערבבים עד שהתרד חלוט (בערך 2 דקות).
  • 7. מוסיפים את הפריקי המבושל, מערבבים ומטגנים ביחד עוד דקותיים.
  • 8. טועמים, מתקנים תיבול ומסירים מהאש.
  • 9. מוסיפים את הפרמז'ן (אם רוצים), מערבבים ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully