- 1. מכינים את הרוטב: את הזעפרן משרים ביין למשך 10 דקות. מאדים בצל, כרישה, גזר ושום בשמן זית ומוסיפים את השומר והעגבניות ומערבבים.
-
- 2. לאחר 10 דקות מוסיפים את היין עם הזעפרן נותנים לאלכוהול כמה דקות להתאדות ומוסיפים את הציר עם מלח ופלפל. מוודאים שכל הירקות מכוסים בנוזל אם אין מספיק מוסיפים מים. מבשלים עד לריכוך למשך כ-20 דקות.
-
- 3. מסננים את הירקות וטוחנים במעבד מזון עד לקבלת מחית חלקה. מעבירים את המחית דרך מסננת צפופה. את הרוטב שנשאר שמים בסיר קטן מחממים, מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב. מתקנים תיבול.
-
- 4. מכינים פריקי: בסיר אחד מרתיחים את כוס הציר + 1/3 כוס מים+ מלח ופלפל. בסיר שני מאדים בצל ושום בשמן זית. מוסיפים את הפריקי ומטגנים.
-
- 5. כשהנוזל חם מוסיפים אותו לסיר עם הפריקי ומוודאים שהפריקי מכוסה. כשהפריקי מוכן מוסיפים את גרידת הלימון, בצל ירוק ואת עגבניית הקונפי. מערבבים ונותנים לנוח.
-
- 6. מכינים את הדג: צורבים את הפילטים של הדג על מחבת עם מעט שמן זית. מתחילים מהצד עם העור כ-3 דקות ודקה בצד של הבשר.
-
- 7. מכינים סלט שומר לקישוט: מערבבים את חומרי הסלט ביחד.
- הגשה- מסדרים במרכז הצלחת את הפריקי ומעל מניחים 2 יחידות של פילה הדג. מעליהם את סלט השומר. את הרוטב יוצקים מסביב לפריקי.