וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פילה לברק על מצע פריקי

הפריקי היא שידוך מושלם לדג הלברק, והרוטב הייחודי שמוגש לצידו בצירוף סלט השומר הנהדר, מעשה ידיו של השף אייל מרון ממסעדת "טשרניחובסקי", מחבר הכל יחדיו בצורה נפלאה.

מתכון מאת: אייל מרון, מערכת וואלה

פילה לברק של טשרנחובסקי.
פילה לברק של טשרנחובסקי

מצרכים למתכון

  • לרוטב:
  • 1 שומר חתוך גס
  • 2 עגבניות בשלות חתוכות גס
  • 1/2 כרישה חתוכה גס
  • 1/2 גזר חתוך גס
  • 1/2 בצל חתוך גס
  • 2 שיני שום
  • 1/2 בקבוק יין לבן
  • 1 שוט של אוזו
  • קמצוץ זעפרן
  • 1/2 כוס ציר שרימפס
  • 1 כף חמאה
  • מלח, פלפל טרי גרוס
  • לפריקי:
  • 1 כוס פריקי (ניתן לקנות פריקי, שזה למעשה חיטה ירוקה קלויה בחנויות הטבע והחנויות האורגניות ובשווקים (לוינסקי/כרמל וכדומה).
  • 1/2 בצל
  • 1 שן שום
  • 1 כוס ציר שרימפס / דגים
  • גרידת לימון
  • 1 בצל ירוק קצוץ רק הגבעולים
  • 1 עגבנייה קונפי קצוצה
  • מלח פלפל לפי הטעם
  • 4 דגי לברק מפולטים
  • לסלט שומר:
  • 1 שומר פרוס דק לטבעות
  • פומלית
  • גרידת לימון
  • מיץ לימון
  • שמן זית
  • מלח פלפל

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הרוטב: את הזעפרן משרים ביין למשך 10 דקות. מאדים בצל, כרישה, גזר ושום בשמן זית ומוסיפים את השומר והעגבניות ומערבבים.
  • 2. לאחר 10 דקות מוסיפים את היין עם הזעפרן נותנים לאלכוהול כמה דקות להתאדות ומוסיפים את הציר עם מלח ופלפל. מוודאים שכל הירקות מכוסים בנוזל אם אין מספיק מוסיפים מים. מבשלים עד לריכוך למשך כ-20 דקות.
  • 3. מסננים את הירקות וטוחנים במעבד מזון עד לקבלת מחית חלקה. מעבירים את המחית דרך מסננת צפופה. את הרוטב שנשאר שמים בסיר קטן מחממים, מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב. מתקנים תיבול.
  • 4. מכינים פריקי: בסיר אחד מרתיחים את כוס הציר + 1/3 כוס מים+ מלח ופלפל. בסיר שני מאדים בצל ושום בשמן זית. מוסיפים את הפריקי ומטגנים.
  • 5. כשהנוזל חם מוסיפים אותו לסיר עם הפריקי ומוודאים שהפריקי מכוסה. כשהפריקי מוכן מוסיפים את גרידת הלימון, בצל ירוק ואת עגבניית הקונפי. מערבבים ונותנים לנוח.
  • 6. מכינים את הדג: צורבים את הפילטים של הדג על מחבת עם מעט שמן זית. מתחילים מהצד עם העור כ-3 דקות ודקה בצד של הבשר.
  • 7. מכינים סלט שומר לקישוט: מערבבים את חומרי הסלט ביחד.
  • הגשה- מסדרים במרכז הצלחת את הפריקי ומעל מניחים 2 יחידות של פילה הדג. מעליהם את סלט השומר. את הרוטב יוצקים מסביב לפריקי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully