וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פילה סלמון על עדשים

כשרוצים לקחת סלמון ולהכניס לו קצת טעמים שונים, לג'וני חיל ממסעדת "אבישג" שברמת החייל יש הצעה: שלחו אותו אל התנור יחד עם עדשים, והכניו רוטב כמהין שיחבר את כל המרכיבים יחד.

מתכון מאת: ג'וני חיל, מערכת וואלה

פילה סלמון בגריל של אבישג. מערכת וואלה
פילה סלמון בגריל של אבישג

מצרכים למתכון

  • 4 פילטים סלמון טרי במשקל 230 גר' האחד
  • 1/3 כוס יין לבן יבש
  • 1 כף חמאה
  • ½ כוס ציר דגים
  • 1 שן שום קצוצה
  • 3 כפות מחית טרטופו (ניתן להשיג שימורי כמהין במעדניות או לחילופין להשתמש בפורטבלו קלוי בתנור וטחון למחית)
  • לתוספת העדשים:
  • 3 כוסות עדשים שחורות אורגניות (להשיג בחנויות טבע)
  • 1 ראש סלרי
  • 1 שורש פטרוזיליה
  • 3 גבעולי סלרי אמריקאי
  • 2 שאלוט קלוף
  • 2 שיני שום קצוץ
  • 1 כוס בייבי תרד או באק צ'וי שטוף
  • שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים עדשים במים עד לריכוך (כ-8 דקות מרתיחת המים עם העדשים).
  • 2. חותכים את ירקות השורש לקוביות קטנות. מקפיצים את השום והשאלוט במחבת עד להזהבה.
  • 3. מוסיפים את שאר ירקות השורש ומקפיצים עד לדרגת אל-דנטה, מוסיפים מלח ופלפל ומעט שמן זית,מוסיפים את העדשים.
  • 4. לפני ההגשה מוסיפים את התרד או הבאק צ'וי.
  • 5. לסלמון: מחממים תנור ל-220 מעלות וסוגרים את הפילטים (כ-8 דקות).
  • 6. לרוטב הטרטופו: מטגנים שום בחמאה במחבת. מוסיפים ציר דגים והיין ומבשלים על אש קטנה 4 דקות. מוסיפים מחית טרטופו ומחממים.
  • 7. בניית המנה: מניחים במרכז הצלחת ערימה של עדשים שחורות ומניחים מעל פילה סלמון, יוצקים בעדינות רוטב מסביב לעדשים, ניתן לקשט מלמעלה בצ'יפס בטטה העשוי משבבים שחותכים מבטטה בעזרת קולפן ירקות ומטגנים בשמן עמוק.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully