וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פילה רוסיני ברוטב מרסלה

מתכון של השף רובי קורדובי ממסעדת space בתל אביב.

מתכון מאת: מערכת וואלה

מסעדת space (האתר הרשמי). מערכת וואלה
מסעדת space (האתר הרשמי)

מצרכים למתכון

  • 50 גר' חמאה
  • 1 כף ג'ינג'ר קצוץ
  • 3 שיני שום פרוסות
  • קורט פלפל צ'ילי גרוס
  • כוס יין מרסלה
  • 2 כפות סויה
  • 3 כפות סוכר
  • כף וחצי קורנפלור
  • 8 נתחי פילה בקר במשקל של 120 גר' כל אחד
  • 4 נתחי כבד אווז במשקל של 60 גר' כל אחד
  • 4 גבעולי רוזמרין
  • 4 פטריות
  • פלפל שחור גרוס ומלח

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הרוטב: מאדים את החמאה, הג'ינג'ר, שיני השום, הצ'ילי וחצי כפית פלפל שחור כשתי דקות, תוך כדי ערבוב.
  • 2. מוסיפים את היין, סויה וסוכר.
  • 3. מצמצמים את כמות הנוזלים עד לחצי ומוסיפים בין חצי כפית לכפית מלח - לפי הצורך.
  • 4. טועמים ומשלימים טעם לפי הצורך.
  • 5. בקערה נפרדת מערבבים את הקורנפלור עם מעט מים.
  • 6. מביאים את הרוטב לרתיחה ומוסיפים בהדרגה את בלילת הקורנפלור, עד להסמכה הרצויה.
  • 7. ממליחים ומפלפלים את נתחי פילה הבקר וצולים בגריל במשך כדקה.
  • 8. מוסיפים לגריל את כבד האווז ואת הפטריות משופדות על גבעולי רוזמרין.
  • 9. ממשיכים בצלייה עד לדרגה הרצויה.
  • 10. מרכיבים את המנה: מניחים 2 פרוסות פילה אחת על השנייה, מעליהן פרוסות כבד אווז.
  • 11. משפדים את שלושת הפרוסות בשיפוד הרוזמרין.
  • 12. יוצקים מעל את רוטב המרסלה ומגישים לצד פירה תפוחי אדמה או פירה בטטה.
  • חומרים ל-4 מנות

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully